Luk dette vindue | Print denne side


Gamle attester og avisannoncer 

Mange - ikke mindst lidt ældre -  kan ligge inde med et helt lille slægtsarkiv i form af dokumenter med relation til enkeltpersoner i vedkommendes nærmeste familie. Når et dødsbo ryddes, er der mange som netop vælger at gemme attester m.m. Dels fordi man evt. skal bruge dem i den efterfølgende kontakt med skifteretten, og dels fordi "det kan være sjovt at have".  Attesterne er jo unikke for den person, de handler om.

Gamle attester
For slægtsforskeren er gamle attester utroligt vigtige: Fødsels- og dåbsattester, vielsesattester og dødsattester indeholder mange af de helt præcise oplysninger, som skal bruges for at komme videre med slægtsundersøgelsen. Navnlig, hvis man arbejder med  personer, der er fødte, viede eller døde i København er disse oplysninger vigtige, fordi der er så mange kirkesogne i byen. Viden om et præcist sogn, hvor en handling er foregået, kan spare dig for mange timers leden på arkiverne.

Annoncer
På samme måde har også mange gemt dødsannoncer for forældre/bedsteforældre eller andre i slægten. Annoncerne kan dels give et fingerpeg om, hvor begravelsen sker fra, og hvor man derfor kan søge yderligere oplysninger. Desuden vil fx vielses- og dødsannoncer  ofte indeholde navnene på de, der har indrykket den. På denne måde får man et indtryk af den nærmeste familie for den eller de personer, som annoncen handler om. Står der fx i en bryllupsannonce, at bruden er "datter af bagermester A. B. Christensen og afdøde hustru", har man jo straks fået en ledetråd i arbejdet med at efterspore, hvornår bagermesterfruen døde.