Luk dette vindue | Print denne side


Frederiksbergske sogne, der kan drille

De Classenske Boligers Menighed på Frederiksberg
De Classenske Boliger var et stort arbejderkvarter, der blev bygget i slutningen af 1800-tallet. Boligerne er i dag revet ned. I 1880 blev De Classenske Boligers Menighed udskilt fra Frederiksberg Sogn, samme år som Classerkirken blev indviet. Sognet - eller menigheden - førte egne kirkebøger. Sognet fik en usædvanlig kort levetid; allerede fra 1909 indgik det som en del af det nyoprettede Godthaabs Sogn.

Frederiksberg Slotskirke
Frederiksberg Slotskirke er en del af Frederiksberg Slot, indviet i 1710. Kirken fungerede som distriktskirke i Frederiksberg Sogn fra 1932, men pr. 1. januar 1982 udskilte man et særligt sogn, Frederiksberg Slotssogn, der har kirken som sognekirke.

Sankt Mattæus Sogn på Vesterbro
Vesterbro-området hørte efter voldenes fald i 1852 under Frederiksberg Kirke (og dermed Frederiksberg Sogn). Men i 1870'erne enedes man om, at Københavns Kommune skulle opføre én stor kirke på Vesterbro, og Sankt Mattæus Sogn blev udskilt fra Frederiksberg Sogn i 1880.

Her finder du kilderne:
Frederiksberg Stadsarkiv har kirkebøgerne for Frederiksberg Sogn og De Classenske Boligers Menighed på mikrofilm frem til og med 1891.
Hvis du er i tvivl om sognet: brug Kraks Vejviser på arkiverne eller www.sogn.dk