Luk dette vindue | Print denne side


Forbryderfotos

I en række af de ældre politi- og fængselsarkiver, som er afleverede til Landsarkivet kan man være heldig at finde forskellige forbryderfotos. Fotografierne har dels været brugt til at identificere mistænkte og beskrive kendte lovovertrædere. Men i 1800-tallet interesserede man sig også for teorierne om, at en persons kriminelle tilbøjeligheder kunne aflæses i hovedets form og ansigtstrækkenes proportioner.

Her finder du kilderne:
Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster & Bornholm: Kbh. Politi: Fotografi Portrætter af Forbrydere, I-II-III: med register, både mænd og kvinder (1863 - 1882)
Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster & Bornholm: Kbh. Politi: Fotografi Portrætter af kvindelige Forbrydere 1894-1896 ( med register )1905-1907
Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster & Bornholm: Kvindefængslet på Christianshavn, Diverse fotos 1885 - 1906 ( desuden er der i visse af de forskellige "Protokoller over fangerne" klæbet fotos ind.)

NB: I Københavns politis arkiv finder du også forskellige albums med fotos af udenlandske forbrydere og løsagtige kvinder. I Vridsløselille Fængsels arkiv, også i Landsarkivet for Sjælland,  er der i nogle af de ældre stamruller tegnet næsten karikaturlignende billeder af de indsatte, set fra siden.