Arkivet

Vælg den rette gulvbehandling til dine trægulve

Trænger dine gulve til nyt liv, og er du i tvivl om, hvilken gulvbehandling der er den rette? Så læs med her! 

Det kan være svært at vurdere, hvordan man får nyt liv i sine gamle trægulve. Særligt hvis man ingen erfaring har med det. Der er dog nogle helt overordnede spørgsmål, man kan stille sig selv, og de er:

 

  • Hvilke type trægulv har du nu?
  • Hvilke ønsker har du til det færdige resultat?
  • I hvilken stand er dit gulv på nuværende tidspunkt?
  • Hvordan er det daglige slid på gulvet, altså hvor meget skal det kunne klare?
  • Hvilke ønsker til vedligeholdelse har du fremover, herunder også hvor meget tid, du ønsker at bruge på det?

 

Her kan det være svært at sætte ord på gulvets slid, daglige brug og vedligeholdelse, hvis man ikke helt ved noget om det i forvejen. 

Der findes dog nogle helt simple ting du, når du skal vurdere gulvets slid, kan kigge efter. Du skal kigge gulvet igennem for hakker, mærker, ridser evt. andre misfarvninger, som ikke forsvinder ved en gulvvask. Alt dette er lettest at se i godt dagslys og gerne solskin, præcis ligesom når solen står ind på uvaskede vinduer, så kommer det rigtig tydeligt frem. 

Her vil du kunne se de skader, der er på dit gulv, og på den måde vurdere, hvor slidt det er. 

Skaderne kan være opstået på mange forskellige måder, det kan eksempelvis være helt almindeligt og uundgåeligt brugsslid eller tab af tunge eller skarpe genstande. Det er en god tommelfingerregel at huske på, at hvis du finder let slid på dit gulv, det er typisk ridser og små hakker, så er den rette gulvbehandling en gulvafslibning, finder du derimod dybere hakker og ridser, samt rester af eksempelvis maling og fernis, så kan det være nødvendigt at afhøvle gulvet først. 

Her går man ind og fjerner det øverste lag af gulvet, og dermed de dybe hakker og ridser, hvorefter min sliber gulvet så det bliver helt fint. 

Derefter står gulvet helt råt og det er nu nødvendigt med en efterbehandling for at sikre at gulvet er modstandsdygtigt overfor skidt og snavs. 

Det er også derfor man skal gøre sig overvejelser om vedligeholdelse, da de forskellige efterbehandlinger kræver forskellig vedligeholdelse og resultat. Du kan eksempelvis gå med det helt blanke look, et mere mat og eventuelt hvidt skær. Der er mange muligheder! 

Men vigtigst af alt kan det betale sig at rådføre sig med et professionelt gulvfirma som NC Gulve, der har mange års erfaring og kan give dig det resultat du ønsker.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *