Arkivet

Det indiske køkken

Hvad består dette fantastiske køkken af, hvor kommer smagene fra og hvilke krydderier bruges der ofte. Indisk mad er ikke til at spøge med. Det er fuldstændig fantastisk og gør næsten kun gode ting for smagsløgene. Er man til stærk mad er du kommet til det helt rette sted. Vi samler en masse gode informationer i denne artikel og gør dig klogere på hvorfor du skal hoppe ud i det indiske køkken hvis du ikke allerede er det. Læs med nu.

3 områder

Indien er et kæmpe land, og derfor er maden heller ikke det samme i den ene ende som den anden ende. Kig på det nordiske køkken hvor kashmir, punjab og benaras indgår. Her bruges der som hovedingrediens hvede, hvor der i det sydindiske og østindiske bruges ris som hovedingrediens. Her indgår Kerala, Tamil og Bengali. Der er altså stor forskel på hvor henne i landet du befinder dig og smager på maden. Husk på dette, så du ikke undrer der over de store ændringer hvis du rejser rundt,

Krydderierne

I indisk madlavning er der nogle meget velkendte krydderier. Chillipeber, sorte sennepskorn, spidskommen, gurkemeje, bukkehorn, ingefær og koriander. Nogle meget potente sager, der virkelig giver noget velsmag. I det søde køkken ser man ofte kardemomme, kanel og muskatnød. Bruges disse på den rigtige måde og i de rigtige sammenhænge, så er man sikker på at opleve noget autentiske smage.

Indisk mad i udlandet

Verden er spækket med mad fra Indien, men især Storbritannien har tradition for at lave denne slags mad. Dette skyldes koloniseringen, hvor officerer og andre fik serveret mad fra de lokale. Familier fra Bangladesh og andre steder flyttede flittigt hertil, og således blev maden en del af hverdagen i mange lande. Og uden tvivl en god ting, for mangfoldighed og nye oplevelser er aldrig at forglemme. Udfordringer for sanserne kan gøres på mange måder, og nydes på mange måder.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.