Arkivet

Drømte mig en drøm I nat – En dansk julesang

Hvis du spørger en dansker, ung som gammel, om deres yndlingsjulesang, er der en god chance for, at de vil sige “Drømte mig en drøm i nat.” Sangen er fra Absalons Hemmelighed, et dansk tv-show, der blev sendt i 2006. Serien er baseret på H.C. Andersens roman fra 1853 og følger absalons unge drengs eventyr.

 

Teksten til “Drømte mig en drøm i nat” er taget direkte fra bogen. I scenen, hvor sangen synges, har Absalon netop fået en tryllenød af en venlig trold. Trolden fortæller Absalon, at hvis han spiser nødden, vil han drømme om sit hjertes lyst. Den nat drømmer Absalon om et smukt slot på himlen, hvor han bliver genforenet med sin døde far.

 

På trods af at være over 10 år gammel er “Drømte mig en drøm i nat” stadig en af de mest populære julesange i Danmark. Det skyldes blandt andet tilknytningen tilAbsalons Hemmelighed, der stadig regnes for en af de bedste tv-serier, der nogensinde er lavet i Danmark. Men det er også, fordi sangen bare er smuk. Hvis du ikke forstår dansk, kan du stadig sætte pris på melodiens skønhed og tekstens sentimentalitet.

Konklusion:

Hvis du leder efter en ny julesang at lytte til denne juletid, hvorfor så ikke prøve “Drømte mig en drøm i nat”? Du finder måske bare ud af, at det hurtigt bliver en af dine favoritter.

 

Andre danske julesange

Andre julesange, som også er værd at lytte til, omfatter “Nu har vi altså fået hverdag igen” af Niels Hausgaard og “Dejlig er jorden” af Bjarne Lisby. Begge sangene handler om, hvor skønt det er at være sammen med dem, man elsker i julen. Hvis du foretrækker noget lidt mere moderne, kan du lytte til “8 days of Christmas” af L.O.C., der også er en hyldest til det danske julefest. Uanset hvilken type af julesang du er på udkig efter, kan du finde noget, der passer til din smag i Danmark.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *