Arkivet

En Border Collie er god til…

De fleste kender ordene Collie og Border Collie og kan sige det en hund, men medmindre man selv er hundeejer eller jævnligt har med hunde at gøre, så er det de færreste, der kan sige, hvad en Collie er, og endnu mindre en Border Collie.

Hvis man så siger, at en Collie er samme hunderace som Lassie, så ved folk med det samme, hvordan en Collie ser ud. For Border Collies selv om de dukker op i flere film løbende, så er der kun et par enkelte film, hvor de har været hovedrolleindehavere som Lassie. Senest er det dog den canadiske film Duke, som delvist er baseret på en sand historie, der har en Border Collie som med hovedrolleindehavere. Men da det er de færreste, der har set Duke, så kan man i stedet referere til Babe, den kække gris, hvor de prominente roller Rex og Fly blev besat af Border Collies.

Ud over skuespil, hvad er Border Collies så gode til?

Ok, de er gode skuespillere, men det virker ikke som en realistisk karrierevej for de fleste Border Collies.

En anden ting de helt sikker er gode til er, at hyrde får. En Border Collie er nemlig en hyrdehund. De blev opdrættet og trænet til at være hyrdehunde i Storbritannien gennem mange århundreder. Og den race, vi i dag kender som en Border Collie, stammer fra Nordengland og Grænselandet ved Skotland.

De er ikke gode som familiehunde

Medmindre man er en aktiv familie og inddrager hunden i sine aktiviteter, eller omvendt, at man holder aktiviteter for hunden, hvor man selv er inddraget. Så kan en Border Collie let blive understimuleret og få usunde karaktertræk.

De er fantastisk gode til agility

Border Collie er en fantastisk adræt hunderace, og en af de få hunde, der kan kravle uden træning. De bliver derfor succesfuldt brugt til agility, og de vinder rigtig mange konkurrencer.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *