Arkivet

En papirdispenser er også vigtig

Mange har den oplevelse, at virksomhedsledelsens eneste opgave er at vride så mange produktive arbejdstimer ud af deres medarbejdere som muligt, mens de forsøger at maksimere profitten. Sådan er der desværre også nogle virksomhedsledere, der oplever deres opgave. Langt de fleste er dog opmærksomme på, at det langt fra er hele deres rolle, men at de også har til opgave at give virksomheden et bedre arbejdsmiljø. Kun sådan kan man nemlig tiltrække nye, gode medarbejdere, mens man holder på dem, man allerede har oplært. Derudover viser det sig gang på gang, at medarbejdere, der har det godt med hinanden og som trives på deres arbejdsplads er mere produktive.

Husk papirdispenseren

Selv hvis du føler, at din eneste rolle er at presse produktiviteten så vidt som overhovedet muligt, bør du altså også have en interesse i arbejdsmiljøet. En forbedring af arbejdsmiljøet er dog ikke så ligetil eller kvantificerbar, som en profitmaksimering eller en effektivisering af produktionskæden. Lige som eksemplerne består den dog af en masse små ting. Det kan være alt lige fra det sociale fællesskab mellem medarbejdere til de fysiske rammer, man sidder mange timer i hver eneste dag. Særligt sidstnævnte er dog noget, man konkret og hurtigt kan gøre noget ved, hvorfor man jo med fordel kan starte der. Igen kan det tage mange former, og det vigtigste er derfor at lytte til medarbejderne.

Det er som regel dem, der ved det, hvis en papirdispenser på kontorets badeværelse er gået i stykker, mens ledelsen, stereotypt set, er mere interesseret i at indkøbe et par dyre vægmalerier. Hvis det således er blevet din opgave at sikre arbejdsmiljøets kvalitet, er det også din fremmeste opgave til enhver tid at vælge en ny papirdispenser fremfor vægmalerier.

Få det skiftet ud i tide

En ny papirdispenser er her naturligvis kun et eksempel, men det ses desværre alt for hyppigt, at det er netop den slags små ting, der er galt på mange arbejdspladser. Selvom det kan virke som en ret lille ting, er det trodsalt ret vigtigt at kunne få tørret sine hænder, inden man sætter sig til computeren igen, men det er måske heller ikke det første man går til ledelsen med. I stedet bliver fraværet af en god papirdispenser bare en kilde til ubehag for den enkelte medarbejder og en spirende mistro til ledelsen. Man skal derfor helst sørge for at være på forkant med tingene. Der er nemlig mange ting, som man godt kan udskifte i god tid.

Ikke kun papirdispensere

Selv på et kontor, måske endda i særdeleshed på et kontor, kan en fjer nemt blive til ti høns. Det er den slags ting, der for alvor understreger vigtigheden af et godt arbejdsmiljø for arbejdspladsens produktivitet. Glem dog heller ikke, at et godt arbejdsmiljø ikke kun er ensbetydende med fine, elektroniske papirdispensere eller lækker kontorforsyning. Som nævnt er det mindst lige så vigtigt, at den enkelte medarbejder føles sig velkommen og som en del af teamet. Det kræver dog et helt andet sæt egenskaber.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *