Arkivet

Firmajulegaven – frås eller fed fidus?

Der hersker blandede meninger, når det kommer til debatten om, hvorvidt det er en god idé at give firmajulegaver til sine ansatte. Ikke desto mindre er trenden stadigt stigende i Danmark, hvor gaverne oftere gives og tilmed vokser i deres prismæssige værdi!

Vi vil her opstille fordele og ulemper ved at give julegaver til sine ansatte. Lad os starte med at se på ulemperne.

Derfor skal du IKKE give firmajulegaver

Hvis man skal lede efter argumenter, som modsiger at det er godt at give firmagaver, lyder det ofte, at det er for besværligt.

Tænk engang: en virksomhed består af vidt forskellige medarbejdere i alle aldre og med forskellige interesser og præferencer. Hvordan i alverden skulle man nogensinde kunne finde en gave, der både er god for Birthe på 52 år og Peter på 24 år? I bedste fald ville der blive tale om en slags generisk gavekurv eller lignende, hvilket i sidste ende bliver en lidt ligegyldig gave, den ansatte ikke ser sig selv i.

Skal virksomheden derimod finde en personlig gave til cirka samme beløb – og indkøbe den – til 20, 40 eller måske 50+ ansatte, bliver der tale om et administrativt mareridt!

Argumentet imod gaverne lyder derfor: det er for besværligt at finde meningsfulde julegaver til de ansatte.

Derfor SKAL du give dine ansatte julegaver

Lad os først knuse argumentet imod at give gaver. Nej, det er IKKE besværligt at finde en god og personlig gave til samme beløb.

PÅ hjemmesider som f.eks. https://y-design.dk/firmajulegaver/ kan du nemlig købe adgang til en gaveshop. Du skal blot vælge det beløb, du vil give gave for (og husk i den forbindelse de gode muligheder for at trække beløbet fra i SKAT). Hernæst åbnes der for en verden af gode gaver, som dine ansatte selv kan vælge iblandt. Hermed kan både førnævnte Birthe og Peter få en gave, som matcher dem selv helt perfekt! Dermed bliver gaven god og giver personlig mening – UDEN at det bliver administrativt svært. Du modtager blot en samlet faktura fra gaveshoppen, som selv får fordelt gaverne korrekt og sender til dig.

Hermed har du som arbejdsgiver mulighed for at styrke relationen til dine ansatte og give dem en gave som tak for året, der netop er ved at være overstået. Det er en fin gestus, som skaber relationer, bånd og god julestemning.  

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *