Arkivet

Hvem synger i kor?

Det er meget blandet, hvem der synger i kor. Du kan finde alt fra teenagere til pensionister i de mange danske kor, samt alt det midt imellem.

Der er nogle enkelte kor, der har restriktioner for medlemmerne. Du kan eksempelvis finde udelukkende herrekor eller kvindekor, men der er rigtig mange kor, der har både mænd og kvinder, så du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde et kor, der ikke har plads til dig også. Korsang drejer sig ikke om business.

Hvordan øver man sig?

Når du er medlem af et kor, er der som en eller to øveaftener om ugen. Nogle enkelte kor nøjes med at mødes en gang hver anden uge, men det kommer lidt an, hvilken type kor du melder dig ind i. De fleste vil nok mødes en gang om ugen.

De dage, hvor du ikke er til kor, kan du jo så gå og øve dig for dig selv, så du kan blive bedre til lige netop den stemme, du har fået i koret. Er der nogle dele af en bestemt sang, der driller, er det oplagt at øve sig derhjemme, så du er klar til at give den gas, når du mødes med de andre fra koret.

Optræder kor for andre mennesker?

Langt de fleste kor har det med at optræde i hvert fald et par gange om året – også amatørkor. Det kan være i den lokale kirke, til forårskoncerter eller sommerkoncerter i byen.

Professionelle kor bliver booket ud til jobs og koncerter ofte, og derfor skal du regne med at optræde meget mere, hvis du er i et sådan kor. Men er du bare i et amatørkor, kan det være, der er et par koncerter i løbet af året. Nogle kor synger også bare selv uden at tage ud og optræde.

Hvordan kommer jeg selv med i et kor?

Du kan nemt komme med i dit lokale kor ved at tage kontakt til korlederen. Der er som regel udvalgt en korleder, der holder styr på tropperne, vælger sange, planlægger øvedage og meget andet. Det er som regel også korlederen, der står for at planlægge koncerter, hvis det er tilfældet.

Det er også korlederen, der står for at finde nye medlemmer til koret. Derfor er det op til korlederen at bedømme, om du kan være med i koret eller ej. Derfor er det et rigtig godt udgangspunkt at tage at tage fat i korlederen på det kor, du gerne vil høre mere om.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *