Arkivet

Hvordan plejer du bedst dine tænder?

Du kender sikkert følelsen af at møde en person, der giver et solidt håndtryk og et imødekommende smil. Det kan noget og det giver et positivt indtryk, og selvfølgelig vil du gerne være den person, som kan skabe det indtryk på folk. Det kræver dog som regel, at du har styr på dit sociale visitkort: smilet og dine tænder.

Vi har været en tur forbi vores tandlæge i Greve og Hundige for at få gode råd til at pleje tænderne.

Sådan passer du på tandsættet

Hvis du ønsker at passe på tænderne, er det faktisk ikke raketvidenskab. Det er snarer et spørgsmål om at opbygge sunde vaner og rutiner.

For det første skal du huske at børste dine tænder to gange hver eneste dag. Det er naturligvis hver morgen (efter din morgenmad og kaffe) samt inden du går i seng. Det er også værd at nævne, at du bør bruge tandtråd mindst en gang om dagen. Din tandbørste kan ikke rense alt skidt imellem dine tænder – særligt ikke hvis dine tænder sidder tæt- Tandtråden kan derimod komme ind og rense. Har du lyst kan du også vælge at skylle efter med en mundskyl. Særligt om morgenen kan det være en god ide, da mundskyld giver friske ånde.  Husk desuden, at du skal bruge en tandpasta med fluor.

Når du børster dine tænder, anbefaler vi, at du bruger en elektrisk tandbørste. Denne model er meget mere effektiv til at fjerne plak.

Dette er faktisk de gængse råd, til dig der vil passe godt på dine tænder. Foruden dette anbefaler vi naturligvis også, at du husker din kontroltjek hos din egen tandlæge. Her bliver det opdaget, hvis der f.eks. er ved at opstå huller, skader eller andet. Dermed kan tandlægen hjælpe dig med at tage hånd om situationen, inden den vokser sig stor og økonomisk tung.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *