Arkivet

Hvorfor er det vigtigt at rejse grønnere?

Hvis du er som de fleste mennesker, tager du sikkert på mindst én rejse om året. Og hvis du er rigtig heldig, kan du endda komme til at rejse flere gange om året.

Men har du nogensinde stoppet op og tænkt over den miljømæssige påvirkning af dine rejser? At rejse i fly, bo på hotel og leje en bil har alle et betydeligt CO2-fodaftryk. Så hvad kan vi gøre for at mindske vores påvirkning? At rejse grønnere betyder ikke, at du skal give afkald på dine ferier eller stoppe med at udforske verden. Det betyder blot, at du skal foretage et par enkle ændringer i din måde at rejse på. Her er et par tips til at komme i gang.

Reducer dit CO2-fodaftryk ved at flyve mindre

Når det er muligt, kan du tage toget eller køre i bil i stedet for at flyve. Det er ikke kun bedre for miljøet, men det er også en god måde at se mere af det land eller den region, du besøger. Hvis du alligevel flyver, så søg efter flyselskaber, der kompenserer for deres CO2-emissioner.

Vælg miljøvenlige overnatningssteder

Når du booker dit hotel, skal du kigge efter overnatningssteder, der er blevet certificeret grønne af organisationer som LEED eller Green Globe. Disse hoteller har taget skridt til at reducere deres energiforbrug, vandforbrug og affaldsproduktion. 

Lej en elbil

Hvis du skal leje en bil, mens du rejser, skal du vælge en elbil i stedet for en traditionel benzinbil. Elbiler udleder ingen emissioner, så de er meget bedre for miljøet end benzinbiler. Og bonuspoint, hvis du kan oplade bilen ved hjælp af vedvarende energi!

Med blot nogle få enkle ændringer kan vi alle rejse grønnere og være med til at gøre en positiv indvirkning på miljøet. Så næste gang du planlægger en rejse, så husk disse tips, og se, hvor let det er at rejse med et mindre fodaftryk!

Køb CO2-kompensationer til flyrejser

CO2-kompensationer er et forholdsvis nyt fænomen, men som bliver mere og mere populært. For mange er det nemlig en måde at gøre en indsats for klimaet på, selvom de rejser. Der findes et utal af CO2-kompensationer. Det kan være for rejser i fly, brug af bil eller også bare en fast sum hver måned. Nogle CO2-kompensationer er bedre end andre, og det er vigtigt at gøre sig grundige overvejelser, inden man køber dem. Nogle CO2-kompensationer sørger for, at der bliver plantet træer, mens andre investerer i grøn teknologi. Andre er ikke direkte til gavn for miljøet, og det er derfor vigtigt at sætte sig godt ind i, hvad man køber.

Læs mere om grønne rejser på Travelgreen.dk

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *