Arkivet

Ikonisk fransk design alle burde kende

Man kan beskrive fransk design med 3 ord: elegant, kunstnerisk og kreativt. Fransk design har givet verden meget – lige fra Eiffeltårnet til Chanel no. 5 – men også hverdagsartikler som kuglepenne og havemøbler.

Historiske havemøbler

Samme år som Eiffeltårnet blev opført, i 1889, tog Edouard Leclerc patent på designet til klapstolen Bistro. På det tidspunkt blev franske caféejere opkrævet afgift for møbler på udendørsarealerne, og med Bistro kunne fortovscaféerne således let klappe stolene sammen og sætte dem ind om natten, så de ikke behøvede betale.

 

Andre succesfulde Fermob havemøbler inkluderer Luxembourg-stolen, der i 1923 blev designet til Jardin du Luxembourg i Paris, og i dag er et ægte fransk stilikon. Stolen blev oprindeligt kaldt Senat, og hurtigt spredte stolene sig gennem parisiske haver og parker. I næsten et århundrede har stolene været en del af det parisiske landskab, og i dag findes de i både Jardin du Luxembourg, Tuileries og Palais-Royal.

Genfortolkning af en fransk designklassiker

I 2003 var det imidlertid blevet tid til en genfortolkning af den legendariske Senat-stol, og resultatet blev en lettere og mere komfortabel udgave af den rustikke havestol, og med ét var et nyt, elegant designikon skabt.

 

I dag er Fermob en af verdens største producenter af havemøbler, og de laver både moderne, enkle møbler, som passer perfekt i nordisk stil, og snørklede, romantiske møbler inspireret af 1900-tallets poetiske, franske stil.

 

Alt i alt spiller fransk design godt sammen med skandinavisk minimalisme, og det gælder ikke kun indretning af udendørsarealer. Fransk design inkluderer selvfølgelig ikoniske modehuse, der laver haute couture. Co’Couture laver moderne og trendy tøj, der adskiller sig fra andet modetøj med unikke detaljer. De kombinerer nordisk enkelthed med et strejf af sensuelt, fransk design. I en Co’Couture kjole kan du kan være topmoderne, samtidig med at du skiller dig ud fra mængden. 

Læs også: Bilreparationer i Odense

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *