Arkivet

Nike Jordan Low | Historier fra sneakerverdenen

Har du hørt om disse forskellige historier fra sneakerverden, som daterer helt tilbage til 80’erne. Den første historie vi skal snakke om, omhandler legenden Michael Jordan, som er fundamentet for Air Jordan brandet. Det rygtes nemlig at i hans storhedstid hos Chicago Bulls ofte satte sig i konflikt med de daværende regler. Helt specifikt skulle samtlige spillere benytte et specifikt sæt spille sneakers, men det gav Michael Jordan ikke meget for, efter han begyndte at arbejde sammen med Nike. Hans elskede Chicago colorway farvede Air Jordan 1’s blev hyppigt brugt på banen, hvilket var et brud på uniform politiken, som kostede ham $5000 i bøde hver eneste kamp. Vi har i den seneste årrække endnu ikke set en Nike Jordan Low i de sprøde røde, sorte og hvide Chicago farver, dog håber vi snart, at denne model også får et Chicago release i løbet af 2022. 

En anden sjov ting, som fandt sted i 90’erne er hvordan Nike SB (Skateboard) Dunk blev grundlagt. Nike udgav den første Nike Dunk sent i 80’erne og i løbet af 90’erne blev der dannet en subkultur omkring denne silhuet, hvilket kortfattet dannede grundlaget for Nike SB Dunken. Denne model er mere bred og fast end den almindelige Nike Dunk, hvilket naturligvis skulle komme skaterne til gode. Hele processen af, hvordan en specifik kultur af mennesker gjorde skoen til deres egen, og dermed fik deres helt egen skræddersyet version, er bemærkelsesværdig. 

I forlængelse af ovennævnte historie kan et specifikt release fra belyses, hvor Nike slog hovederne sammen med Ben & Jerry’s og lavede den vildeste Nike SB Dunk. Denne Nike Dunk er naturligvis inspireret af den famøse is Ben & Jerry’s er anerkendt for. Det betyder Nike Swoosh består af det der ligner smeltende is, samt flere områder er dækket i koskind. Alt i alt et fuldkommen gennemført release, som helt oprindeligt skulle være endnu et skater release, men ikke helt blev det. Det skyldes populariteten og antallet produceret, den dag i dag sælges denne Nike SB Dunk til over 12.000 kr. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *