Arkivet

Pas på dig selv, når du dyrker motion

Er du en af de mange, der forsøger at leve et sundere liv med motion og træning? Eller måske er du typen, hvor motion er din passion, og den bedste hobby, du kunne forestille dig? Uanset om du har trænet i mange år eller stadig er en begynder, er det vigtigt, at du passer på dig selv og din krop, når du træner.

Motion er godt

Der er ingen tvivl om, at motion er godt for dig, og det er sundt for din krop. Regelmæssig bevægelse forlænger din levetid, forøger din sundhed, giver dig mere livsglæde og får dig til at sove bedre, men det kan også blive for meget af det gode. Som med alting, skal det gøres med måde. For meget motion kan nemlig have negative konsekvenser, så du er nødt til at tænke over, hvad du laver, og hvordan du gør det.

Støt din krop

Det er vigtigt ikke at overdrive sin motion, og det kan gøres på forskellige måder. Du kan sagtens have en eller to dage i ugen, hvor du ikke motionere, så du er sikker på, at din krop kan slappe af. Du skal jo heller ikke slide din krop ned. Derudover kan du bruge forskellige slags bind til leddene, sportstape og gode sko til at give kroppen den rette støtte, så de gentagende bevægelser ikke bliver for hårde, og så dine led forbliver sunde. Ellers kan man opleve forskellige konsekvenser såsom løberknæ. Lær mere om løberknæ her, så du kan forebygge det. Det er altid bedre at bruge lidt indsats på at forebygge end at skulle bruge meget tid og indsats på behandling.

Træn med en ven

Hvis du træner med vægte og med maskiner, er det altid en god ide at træne med en kammerat. På den måde kan I hjælpe hinanden med at sikre, at I gør det rigtigt; hvis man bruger en maskine forkert eller bærer på noget skævt, kan man bygge ens muskler op ujævnt eller slide sine led. Man kalder det typisk for en spotter, når en anden holder øje med ens teknik under træningen. Det er især ved tunge løft, at den slags er nødvendigt, for her kan makkeren også gribe ind, hvis du har brug for en ekstra hånd, så du ikke taber vægten.

Pas på dig selv

Sport og motion er fantastisk, sundt og sjovt, men det kan også blive for meget af det gode; du er nødt til at passe på dig selv, og det gør du ved at finde den rette balance imellem afslapning og bevægelse, samtidig med at du sikrer dig, at du udfører bevægelserne korrekt. Det gælder om at finde balancen imellem slid og styrke af din krop, og med god støtte i form af både andre mennesker og godt udstyr, skal det nok lykkedes.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *