Arkivet

Sådan undgår du din gulvvaskemaskine laver striber

En gulvvaskemaskine er uundværlig når du skal vaske større gulvarealer som gangarealer, lagerhaller, produktionsområder, kantiner, sportshaller m.m.
Men en gulvvaskemaskine kan du nå mere på kort tid uden at slide med moppe og spand, som alligevel ikke laver et flot resultat når vandet er blevet snavset efter 3-4 opvridninger af  moppen.
Her har gulvvaskemaskinen en kæmpe fordel fordi den har 2 beholdere, 1 til rent vand og 1 til snavset vand. Dvs. gulvvaskemaskinen vasker altid med rent vand og suge det beskidte op i en separat tank. På den måde kan gulvvaskemaskinen lave det samme flotte vaskeresultat hele tiden.

Sugebjælken er nøglen til at undgå striber!

Selv om der er mange fordele ved en professionel gulvvaskemaskine kan der også være problemer som du skal tage stilling til. Afhængig af gulvbelægningen kan du opleve ,at der kommer striber efter maskinens sugebjælke som suger det beskidte vand op.
Sugebjælken består af en metalbjælke som har monteret 2 lange gummistrimler der glider hen over gulvet som et viskerblad på en bilrude. Mellem de 2 strimler samles det beskidte vand som suges op via en slange på sugebjælken.  
Systemet er meget effektivt, men der kan opstå striber som kan være frustrerende fordi det kosmetisk ser grimt ud.

Sugegummiet er vigtigt

Striber opstår fordi sugebjækens sugegummi ikke samler det beskidte vand op. Den typiske årsag er at gulvet ikke er rent så skidt kan klemme sig ind under sugegummiet så vand kan trænge forbi og undgå at blive suget op.
Selv om en gulvvaskemaskine er en genial opfindelse kræver den stadig at gulvene er nogenlunde rene. En smule snavs kan den godt klare, men større mængder snavs, sand og især nullermænd er et problem. Især kan nullermænd være frustrerende fordi de sætter sig i sugelæben når de bliver våde og kan trække lange striber indtil de kommer i gennem sugelæben og ligger på gulvet som en grim klump

For at undgå striber når man vasker gulvet med en gulvvaskemaskine, er det vigtigt at følge disse trin:

  1. Sørg for at gulvet er støvsuget eller fejet, inden det vaskes.
  2. Justér maskinens vandmængde der lægges ud ved vask, så det passer til gulvet.
  3. Check sugelæber for slitage og defekter, de skal have skarpe kanter og må ikke have revner.
  4. Check evt. filter ved sugemotor. Er filtret stoppet suger maskinen ikke optimalt.
  5. Kontroller at sugeslanger og samlinger er tætte og uden skader.
  6. Forsegling eller polering af gulvet kan hjælpe med at forhindre striber.

Indstillingen af gulvvaskemaskinens sugebjælkje er vigtig for at få det optimale sug så du er sikker på at få så meget snavs suget op som muligt. 

For at indstille sugebjælken på en gulvvaskemaskine, skal du følge disse trin:

Tænd maskinen og sørg for, at vandet er slået til.

1. Justér sugebjælken, så sugegummiets kant har en vinkel på ca 45 grader mod gulvets overflade når maskinen arbejder. På nogle maskiner er der en knap eller en skrue, der kan justeres for at ændre højde af sugebjælken over gulvet og dermed vinklen af sugegummiet.

2. Kør maskinen over et testområde for at se, om sugebjælken er indstillet korrekt. Hvis sugegummiet slæber efter sugebjælken og lukker sig ned mod gulvet opstår der striber.

3. Kontroller at sugegummiet er korrekt monteret på sugebjælken så det sidder lige og ikke bugter sig – der skal være ensartet anlægsflade mod gulvet.

4. Justér vandmængde og sugestyrke hvis det er muligt, indtil det ønskede resultat er opnået.

Når du har fundet den rigtige indstilling, sørg for at notere det, så du kan justere det igen, hvis det er nødvendigt i fremtiden.

Indstillingerne kan varierer fra maskine til maskine og afhænger i stor udstrækning af gulvets overflade og struktur.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *