Arkivet

Sådan vælger du den rette kran til dit projekt

Har du brug for en kran til et byggeprojekt, men er du i tvivl om, hvilken kran der egner sig bedst? En kran er et fantastisk redskab og kan endda i mange tilfælde være en nødvendighed. Der er nemlig nogle opgaver, der er helt umulige, hvis man ikke har en kran til rådighed – og så er der andre opgaver, der bare tager så meget mindre tid, når der er mulighed for at benytte en kran.

En kran er dog ikke bare en kran. Der findes flere forskellige kraner, både i forhold til størrelsen, men faktisk også i forhold til behovet. Der er nemlig ikke nødvendigvis én kran, der kan bruges til det hele. Det er lige netop derfor det er vigtigt, at man klarlægger lige præcis, hvad kranen skal bruges til, inden man lejer en kran – så man ender med at leje den helt rette kran til opgaven. Helt specifikt bør du svare på 3 spørgsmål for at finde ud af, hvilken kran du skal vælge:

Hvor meget skal kranen kunne løfte?

Hvis du ved, at du har brug for en kran, så ved du også allerede, hvad kranen skal løfte. Det kan give dig en idé om, hvor meget kranen skal kunne løfte, dvs. kranens løftekapacitet. Det er en krans løfteevne, som er, hvor meget kranen kan løfte i forhold til, hvor tæt kranen er på det, der skal løftes. En kran kan jo løfte mere, jo tættere på den er på det, der skal løftes – så det skal du også lige være klar over. Kan kranen komme tæt på, kan den generelt løfte mere end hvis den er langt væk. Du skal altså vide, hvad der skal løftes (og dets vægt) samt hvor tæt kranen kan komme på det, der skal løftes for at finde ud af, hvilken kran, der egner sig bedst til formålet.

Hvor meget må kranen fylde?

En kran selvfølgelig en del, men den fås faktisk i flere størrelser. Udover at vide, hvad der skal løftes samt hvor tæt kranen er på det, skal du samtidig også vide, hvor meget kranen overhovedet må fylde dér hvor den skal stå. Hvis der er tale om en stor byggeplads med god plads, så kan du vælge frit på alle hylder, store som små kraner og gå udelukkende efter, hvor meget der skal løftes. Hvis der dog i stedet er tale byggepladser eller andre steder, hvor der ikke er meget plads til rådighed, kan det være nødvendigt at vælge en tårnkran. Den fylder nemlig ikke det store, men kan stadig bidrage med store løft.

Skal kranen kunne flyttes?

Sidst men ikke mindst skal du også finde ud af, om kranen udelukkende skal bruges ét bestemt sted eller om den skal bruges flere steder i løbet af en periode. Nogle kraner er nemlig mobile og kan nemt flyttes, imens andre kraner er ret statiske og en flytning kræver et større stykke arbejde. Hvis kranen skal bruges flere steder inden for korte tidsrum, er det bedst at vælge en mobilkran eller en lastbilkran, men hvis den kun skal stå ét sted, kan alle andre kraner også bruges.

Er du stadig i tvivl om, hvilken kran, der egner sig bedst til dit projekt? Kontakt BAS KRANER og få råd og vejledning til den bedste kran til dine behov.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *