Arkivet

Ved du, hvor du vil sætte dit kryds til folketingsvalget?

Mindst hvert fjerde år er der folketingsvalg i Danmark. Det giver anledning til en del overvejelser hos mange mennesker over, hvor de skal sætte deres kryds. Hvis du også er en af dem, der ikke helt kan finde ud af, hvilken folketingskandidat du skal ”holde med”, kan du roligt læse videre. Her finder du nemlig guide til, hvordan du sætter dit kryds det rette sted.

Der bliver ikke anbefalet nogen specifik kandidat eller et særligt parti. Faktisk bliver der ikke engang foreslået en fløj. I stedet får du nogle gode fifs, så du kan blive klogere på, hvem der er den rette for dig at stemme på.

Hvad er dine politiske værdier?

Nogle mennesker hævder, at politik slet ikke siger dem noget. Men det er nu sjældent rigtigt. Har du en holdning til, hvor høj SU’en skal være i Danmark? Eller hvordan flygtninge til landet skal modtages? Eller hvor højt skattetrykket skal være? Ja, så har du også en politisk holdning.

Når du skal stemme, bør du finde ud af, hvilke af dine politiske holdninger du vægter højest. Enhver folketingskandidat vil have nogle mærkesager, som vedkommende tillægger størst betydning.

På samme måde bør du også have en klarhed over, hvad dine mærkesager er, så du kan finde den rette kandidat at stemme på.

Hvad er folketingskandidatens konkrete plan?

Én ting er, at en folketingskandidat har nogle valgløfter. En helt anden ting er, hvordan vedkommende planlægger at føre disse valgløfter ud i livet. Netop derfor bør du undersøge, hvordan dine foretrukne folketingskandidat planlægger at eksekvere sine valgløfter.

Hvis du for eksempel gerne vil stemme på en folketingskandidat med en ambitiøs klimapolitik, skal vedkommende have en konkret plan for klimaforbedringer.

Ligesådan skal vedkommende også have en plan for de negative konsekvenser, der også kan være en følge af klimaforbedringer. For eksempel at nogle virksomheder måske bliver fristet til at flytte deres produktion til udlandet.

Affind dig med, at du aldrig bliver helt enig med politikeren

Nogle mennesker vælger ikke at stemme, fordi de ikke er enige med nogen folketingskandidat. Men det er faktisk også at sætte barren ret højt. I Danmark er det politiske system ret omfattende. Derfor er det lidt utopisk at forvente, at du som vælger kan finde frem til en politiker, som du er helt igennem enig med. Nogle mennesker kan måske – men langt fra alle.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *