Arkivet

Et hævesænke-bord redder dit hjemmekontor

Kunsten i at kunne indrette et smart og funktionelt hjemmekontor har aldrig været vigtigere, end den er nu. Det skyldes, at utroligt mange danskere er blevet tvunget til at arbejde hjemmefra – og utrolig mange har nu også fået smag for det.

Men hvis du har planer om at arbejde hjemmefra i højere grad end før, bør du sikre dig, at dit hjemmekontor fungerer upåklageligt. Derfor bør du også investere i et hævesænke-bord.

Hvad er et hævesænke-bord?

Et hævesænke-bord har ikke fået sit navn ud af den blå luft. ”Hæve” og ”sænke” er netop de primære funktioner ved dette bord; den skal kunne indstilles til lige præcis dén højde, du har brug for. De fleste hævesænke-borde har indbyggede knapper, der enten kan hæve eller sænke bordet, og på den måde kan du variere mellem, om du vil sidde ned eller stå op.

Andre hævesænke-borde er lidt mere analoge, da de snarere har en knob eller et håndtag, der får bordet til at hæve sig. Men ideen og resultatet er det samme: Du opnår den bedste mulige sidde- eller ståstilling, når du arbejder. Du kan få et overblik over alle de forskellige typer hævesænke-borde inde på en hjemmeside såsom https://www.inventarland.dk/.

Derfor skal du have et hævesænke-bord

De fleste af os bruger utroligt meget af vores tid i livet inde på kontoret. Og typisk sidder vi foran computerskærmen i de fleste timer af døgnet. Det slider hårdt på os fysisk, da menneskekroppen ikke er designet til at sidde stille i en statisk stilling i længere tid. Vi har brug for at bevæge os og få rørt alle led og muskler, og det får man bare ikke siddende foran computeren.

Det er her, et hævesænke-bord kan være en klar fordel. For når du får muligheden for at skifte mellem at sidde ned og stå op, så får du også muligheden for at slippe ud af den statiske stilling. Derfor bør et hævesænke-bord anvendes på en smart måde.

Sådan bruger du et hævesænke-bord

Når du har valgt at investere i et hævesænke-bord, bør du også gribe den mulighed, bordet giver dig. Du skal altså ikke bare sidde eller stå stille ved bordet i flere timer i træk. Nej, du bør i stedet bruge bordet aktivt og ændre din position/holdning flere gange i timen.

Hvis du kan skifte mellem at sidde ned og stå op omtrent hver 15. minut, gør du din krop en stor tjeneste. På den måde får musklerne hele tiden lov til at røre sig, og du belaster ikke nogen dele af kroppen unødvendigt.

Bevæg dig når du står op

Når du står op ved et hævesænke-bord, bør du også bevæge kroppen en smule. Du kan trippe lidt på tæerne, og vippe frem og tilbage på fødderne. Du kan også af og til gå ned i en squat-stilling eller strække dine ben ud så langt som muligt. 

Idéen er, at din krop bare ikke må være fastlåst i den samme position i længere tid. Hvis du bruger et hævesænke-bord aktivt, vil din fremtidige krop og mentale helbred takke dig.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *