Arkivet

Fasthold din motivation og scor 12 til eksamen

Længerevarende eksamensperioder og store opgaver kan være en udfordring, og det er ikke altid let at holde motivationen oppe. Det kræver ofte en god planlægning og struktureret arbejdsgang, så du undgår at gå ned med flaget. Sådan får du et 12-tal selv hvis du føler, at du allerede sidder i kulkælderen. Når du er ude på den anden side og skal have fat i både a kasse og fagforening som nyuddannet, vil du takke dig selv for at have taget hensyn til dit mentale helbred under dit studie.

Find motivation og energi i studierne

Et godt overblik over de forskellige opgaver, dit studie kræver, at du løser, er særligt godt at have. Det er aldrig for sent at lave en plan for semesteret – også selvom du er midt i det eller er i eksamensperioden. Det er først for sent, mår du har fået dit 12-tal og logger på hos din a kasse for at melde dig ledig.

Bevar energien ved ved hjælp af et projektskema, der viser alle de forskellige opgaver og deadlines. På den måde kan du selv bestemme sin egen rytme og planlægge sin tid bedst muligt. Selvom det kan være svært, så prøv at fokusere på processen fremfor resultatet. Måske kan du få en mentor ved din fagforening, som guide dig.

Planlægning er nøglen til succesfuld eksamensforberedelse

Planlægning er også nøglen til at forberede sig bedst muligt på en eksamen. Hvis du gerne vil have et 12-tal og et klap på ryggen af jobkonsulenten hos din a kasse, så skal du spidse ører, når din underviser fortæller dig om eksamensformen, kravene og forventningerne. Derudover kan det være smart at begynde med det sværeste materiale først – sådan undgår du nemlig stress senere hen.

Inddel dine opgaver i mindre dele

Del dine opgaver op i mindre dele, så du ikke bliver overvældet af det store arbejde. Start med at identificere hvilke typer af opgaver, du skal løse. Derefter skal du tage et kig på hvor meget tid hver enkelt del vil tage og planlægge din tid derefter. Dette giver dig mulighed for at styre din tid optimalt. Som tidligere nævnt kan det være, at din fagforening har et hold af garvede vejledere til rådighed, så du kan få faglig støtte der.

For at fastholde motivationen og koncentrationen under lange studieperioder kan du prøve at sætte mål og give dig selv små belønninger, når du har nået dem. Men tag også en slapper. Ja, måske synes du, at det lyder skørt, men regelmæssige pause øger faktisk din produktivitet. Og det er altså okay hvis tingene ikke går som planlagt. Tag det med et smil og giv ikke op.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *