Arkivet

Lad os redde klimaet – en tråd ad gangen

Der har igennem de sidste mange årtier været produceret rigtig meget tøj – og der har været en trend i at skulle udskifte sin garderobe lige så hurtigt som du skifter dit undertøj.

Det er ikke særlig venligt overfor klimaet og skaber et overforbrug, der skader klimaet ved at bruge alt for mange ressourcer i forhold hvad behovet egentlig burde være.

Tekstil er en af de store syndere når der skal kigges på klimaregnskaber. Der bruges en vanvittig mængde vand til at lave bare et stykke tøj. Derfor bør der arbejdes på at reducere brugen af konventionel bomuld – eller helt bruge et andet materiale.

Økologisk bomuld er vejen frem i sengetøj

Bomuld er stadig det mest populære materiale til tøj og sengetøj. Det er det fordi dets egenskaber i holdbarhed og styrke er uovertruffen andre materialer. Der er tale om 2 måder at producere bomuldstekstil på. Den konventionelle der har været brugt i årtier og så den nyere metode – den økologiske.

Vælger du økologisk bomuld, vælger du også klimaet til. Der bruges væsentlig mindre vand i produktionen og meget mindre kemi. Det betyder sundere bønder, mindre udslip af skadelige kemikalier i naturen og et væsentlig mindre vandforbrug.

Så er du på jagt efter sengetøj til dine børn, så vælg junior sengetøj i økologisk bomuld.

Bambus som bæredygtigt materiale til undertøj

Der har været en bølge af nye materialer de sidste par år, hvor det som har slået mest igennem er bambus. Det gode ved det materialer er, at bambusplanter vokser meget hurtigt. Det gør at du har masser af materiale til rådighed. Bambusplanten forbedrer endda den jord som den vokser i. Det efterlader god jord til at kunne bruges som landbrugsjord.

Den er selvbeplantende og kan gøre det, uden brug af vækstfremmere og kemikalier.

Der hvor den dog er en sviner, er i selve nedbrydelsen af bambus til viskose. Det koster rigtig meget vand og kemikalier. Der er dog nogle, som har løst den udfordring. For eksempel er alt bambus som JBS producerer fremstillet i et ”lukket kredsløb”. Der bliver 95% af alt vand genbrugt og alle kemikalier opsamlet – så intet lander i naturen.

Derfor er for eksempel de bambus underbukser du finder fra JBS væsentlig mere bæredygtige end det konventionelle bambus der er produceret hos andre.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *