Arkivet

Guide: tema og mad til dåbsfesten

Et ideelt tema til enhver dåbsfest er et, der supplerer den centrale årsag til fejringen: babyen, der bliver døbt! Der er masser af søde og nemme at udføre ideer og temaer at vælge imellem, såsom:

 

— Nuttede dyr: Fra Peter Rabbit til Peter Plys, søde og nuttede dyr, der repræsenterer barndommen, er perfekte til at fejre din lille med familie og venner.

 

— Sæsonbestemt: Uanset årstiden kan du fejre dit barns særlige dag ved at matche deres dåbstema til årstiden. Vælg rigelige blomster til foråret, nautisk indretning til sommeren, græskar og efterårsfarver til efteråret og snemænd til vinteren.

 

— Tvillinger: Hvis du døber tvillinger, så fejr dagen ved at fordoble al din indretning på en sød og bevidst måde og klæde dine små i matchende outfits.

 

Hvordan pynter man op til en dåbsfest?

Afhængigt af dit tema vil du helt sikkert få lyst til at se festligt ud, uanset hvor du fejrer – uanset om det er dit hjem eller en lejehal. Her er nogle ideer til at gøre festen levende:

 

— Farveskemaer: Typisk vil en fest for en dreng have blå og guld, mens en til en pige vil indeholde pink og hvid. Uanset hvad du vælger, kan du vise dit farveskema med festartikler som kopper, tallerkener, servietter, hatte, streamers, duge og invitationer.

 

— Religiøse billeder: Fra duer til korset, arker til løver og lam, der er masser af religiøse billeder, du kan bruge, når du pynter op til dit barns dåbsfest. Du kan også finde inspiration i en yndlingsbibelhistorie eller historien om dit barns skytshelgen.

 

— Brug tekst såvel som billeder: Dekorer dit lokale med plakater og sjove bogstaver, der indeholder yndlingsbibelvers, citater eller de gode ønsker, som dine gæster har bidraget med.

 

Hvilken mad serverer du til en dåbsfest?

Ligesom religion har mad magten til at bringe mennesker sammen. Når det kommer til at servere dine nærmeste til dit barns dåbsfest, så overvej hor d’oeuvres og fingermad, der opfordrer gæster til at blande sig under hele arrangementet.

 

Her er et par ideer til at komme i gang:

 

— Bagelbar: Hvis du er vært for en fest i brunchstil, så bryd flødeosten, kapers og røget laks ud sammen med et udvalg af søde og salte bagels til dine kære.

 

— Lette bidder: Opret en snackbar, hvor gæsterne nemt kan ordne en tallerken til sig selv. Ved at holde det enkelt kan du tilbyde en række muligheder, herunder kringler, chips og dip, grøntsager og hummus, charcuteriplader og miniquicher.

 

— Kage: Intet siger fejring som en dåbskage, så overvej at tilføje en til din dåbsmenu. Du kan endda dekorere din dåbskage med et meningsfuldt bibelvers, citat, velsignelse eller korsdesign. Glem ikke det smukke kagefod.

 

— Sammenskud: Hvis du føler dig lidt overvældet, kan du bede dine venner og familie om at deltage ved at være vært for en dåbsfest! Tildel hver gæst at medbringe deres lille yndlingsret, dessert eller drink til at dele med dine kære (og tag noget af presset fra dig).

 

Leder du efter billige dåbskjoler så tag et kig på Oli Prik Copenhagens webshop.

 

Dåbskjoler kaldes i øvrigt for taufkleider i Tyskland, , christening gowns i USA, kastemekko i Finland, doopjurkjes i Holland, dåpskjoler i Norge og robes de baptême i Frankrig.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *