Arkivet

Kender du den spændende historie om Sri Lanka?

Vidste du godt, at der er en spændende, dansk historie at fortælle om Sri Lanka? Det er der ikke mange, der er klar over – og det er ærgerligt. Det er nemlig en forunderlig historie, der fortæller noget om en svunden tid og den storhed, som Danmark dengang nød.

Så hvis du står og er i gang med at planlægge en rejse til Sri Lanka, så kan det være, at det netop er nu, du bør læse noget mere om den danske historie, der er kædet sammen med Sri Lanka. Historien handler om den første dansker på Sri Lanka.

I Sydindien fik Danmark sin første, danske koloni uden for Europa

Det er lang tid siden, men det ændrer ikke på den spændende historie. Vi skal tilbage til 1620, hvor den danske adelsmand, Ove Giedde indgik en aftale med fyrsten, Ragunatha Naik af Tanjore i Sydindien. Det er nemlig denne aftale, der førte til, at Danmark fik sin første koloni.

Og det er der ikke mange, der er klar over – i hvert fald ikke at det hele foregik i Sri Lanka. Kolonien fik navnet, Tranquebar.

Det spændende er dog, at handlen var lige ved at gå i vasken, idet Ove Giedde ikke forstod sig på den indiske skik.

Vi danskere har altid været et lidt for stolt folkefærd

For eksempel nægtede Ove Giedde at mødes med brahminerne, som også kaldes for tempelpræsterne, før han foretog sin foretrædelse for fyrsten, Ragunatha Naik af Tanjore. Men det er ikke nok. Ove Giedde tøvede nemlig også med at medbringe gaver. Derfor gik der hele to dage fra sin ankomst, før han reelt set fik lov til at mødes med fyrsten.

Men igen trak forhandlingerne ud. Derfor fik Ove lov til at vente længe, før der endelig kunne indgås en traktat.

På trods af den ringe start førte det hele dog til, at den lille fiskerby, kaldet Tranquebar eller Tharangambadi blev den første danske besiddelse uden for Europa.

Tænk på den danske historie, når du besøger Tranquebar

Det er en historie, der viser, hvor vovede vi danskere altid har været, men også hvor stolt et folkefærd vi er. Faktisk så stolte, at vi næsten har ladet store handler gå i stykker. Men alligevel er det lykkedes for os, og det har ført til stor succes.

Det er derfor en historie, som du bør tænke på, når du besøger Sri Lanka, og det især hvis du skal besøge den tidligere danske koloni i Tranquebar.

Find din komplette guide til Sri Lanka online

Er det noget, som du synes, der lyder spændende? Så læs meget mere om dine muligheder for at opleve de skønneste steder og de ting, som du ikke bør gå glip af, når du tager afsted på en online side som; Sri-lanka.dk. Her finder du nemlig din komplette guide til Sri Lanka og dermed også alle de råd og den hjælp, som du måtte behøve, før du stiger på flyet og tager afsted.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *