Arkivet

Lidt om vandfaste smykker

Vandfaste smykker

 

2022 har været året hvor vi er blevet mere og mere bevidste om bæredygtighed, dette indebære selvfølgelige at vi ikke udskifter vores tøj og smykker lige så ofte. Men det har været svært når det kommer til smykker, da de smykker man normalt og som oftest køber ikke altid er holdbare i længden. Enten mister de guld eller sølvfarve, eller også bliver de bare grimme efter kun et par uger eller måneder.

 

Men hvilke vandfaste smykker kan man få, og er det kun muligt at finde dyre vandfaste smykker, eller kan man rent faktisk finde guldbelagte smykker, hvor belægningen holder. Er du også nysgerrig på at lære mere om dette så læs videre.

 

Hvilke smykker er vandfaste

 

 

Først og fremmest skal det siges, at vi ikke anbefaler at du tager dine smykker med under vand, lige meget hvilke former for smykker du har. Chancen for du taber dem under vandet, eller at ædelsten bliver skadet ved at du er i klorinholdigt vand kan ske. Men er du ligesom jeg er en smule dårlig til at passe 100% på sine smykker, så er det godt at vide hvilke smykker der i det mindste holder bedst.

 

Vi bør dele det op i to kategorier, da man oftest er bevidst om hvor mange penge man selv er villig til at bruge på et smykke.

 

Vandfaste billige smykker

 

Har du heller ikke det helt store budget, og er ikke kommet til det stadie hvor du vil bruge flere tusinde kroner på et smykke? Frygt ej der er massere af muligheder, for at få smykker til billige penge. Og er det vigtigste for dig bare at dit smykke holder sig pænt, så er det intet problem.

 

Er dit budget på det leje, hvor du har råd til et ægte guldsmykke, så vil vi helt sikkert anbefale at du køber dette. Guld ændrer sig ikke i farven, heller ikke selvom der kun er tale om 10 karat guld. Er du mest til hvidguld så skal du være opmærksom på, at din ring godt kan begynde at få en rosa guldfarve efter et par år. Guld er ikke naturligt hvidt ligesom hvidguld, man bruger derfor legeringer for at få guldet til at blive hvidt.

 

Holder sølvsmykker sig pæne over tid?

 

Sølvsmykker er et kanon godt valg, hvis du ønsker dig et billigt smykke, men stadigvæk et ædelmetals smykke der holder sig pæn i farven. Sølv ændrer sig ikke farve, og holder sig pænt i evigheder. Sølv kan dog blive lidt mørkt, hvis man ikke renser og pudser det, men det er blot noget sølvrens der skal til, og så er smykket fint igen.

 

Vandfaste guldbelagte smykker

 

Måske har du hørt at det er umuligt at få guldbelagte smykker, der kan tåle vand og ikke ændre farve med tiden. Og det er i princippet også korrekt, for i og med at guldbelagte smykker kun er at lag af guld, vil man altid kunne risikere at man kan se farven inden i, hvis ringen bliver ridset og far dybe skræmmer.

 

Vandfaste guldsmykker

 

I 2022 kom der en ny form for belægning som man kalder guld PVD-belægning. Dette er en utrolig stærk belægning som gør at man kan få et billigt stål smykke, med en form for guld belægning (ikke ægte guld) som holder sig pænt, selvom du tager det under vand

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *