Arkivet

Sådan laver du dit eget hjemmefitness

Træning er noget, som mange mennesker har problemer med at overholde, mest fordi folk ikke har tiden til at køre til et offentligt fitnesscenter eller overskuddet til at være blandt mange fremmede mennesker efter en lang arbejds- eller skoledag. 

Derfor er der en enorm fordel i at have workout udstyr i hjemmet, så man nemt kan komme i gang med at træne og få mere motivation i hverdagen.  

Få en god fitnessrutine i gang, selvom du er hjemme 

Man kan nemt finde inspiration og hjælp til at stable en fitnessrutine på benene ved at gå på YouTube, men man skal dog have lidt udstyr for at få mest ud af den rutine. Udstyret kunne for eksempel være en crosstrainer eller nogle lette håndvægte. 

Sørg for beskyttelse, både til dig og rummet 

Hvis man vil stable sit eget lille træningscenter på benene, så er det første, som man skal have fat i, noget beskyttelse til både dig selv og rummet du vil træne i. Nogle gode ting at få fat på kunne for eksempel være: 

  • En måtte til gulvet – dette vil beskytte dit gulv, men vil også være mild mod dine knæ og ryggen, hvis du skal lave øvelser på gulvet 
  • En holdningsvest eller skulderstøtte, så du sørger for at holde ryggen rank, mens du træner.  
  • Håndledsstøtte, hvis du for eksempel skal slå på en boksesæk  

Der er også mange andre ting, som man kan få brug for, men dette er alt sammen afhængigt af hvilken form for træning du udøver. For eksempel, hvis du gerne vil bruge en crosstrainer, så behøver du nok ikke meget beskyttelse.  

Husk det gode udstyr

Det næste du skal have fat i, er noget godt træningsudstyr, som kan hjælpe dig med at opnå dine fitness-ønsker. Til dette kan du både købe store og små stykker udstyr.  

1. Stort udstyr, som en crosstrainer eller et løbebånd 

De store stykker udstyr, er nok dem du får mest ud af. Du kan lavet et rum, hvor du har maskiner som en crosstrainer, et løbebånd eller en motionscykel til at stå.  

Alle ved nok godt, hvad et løbebånd og en motionscykel er, men måske ved du ikke, hvad en crosstrainer er. En crosstrainer er et fantastisk instrument, fordi den træner hele kroppen og ikke kun ben, som de to andre gør. Derudover, så er en crosstrainer også mere skånsom overfor dine knæ, og du kan derfor få rigtig meget gavn af den, selv hvis du lider af mindre smerter i knæene. 

2. Det mindre udstyr er også vigtigt 

Det er også en god ide at anskaffe sig mindre stykker udstyr, såsom små håndvægte eller elastiksæt, da disse også er gode at have og kan give dig en fantastisk træning.  

Håndvægtene kan du tilføje til forskellige øvelser, for at gøre dem mere udfordrende og dermed også for at opnå et bedre resultat.  

Elastikkerne kan du bruge både til at strække dine muskler ud før og efter træning, men de kan også bruges som hjælpemidler til kropshævninger osv., indtil at du er stærk nok til at gøre det uden dem. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *