Arkivet

Liste med populære A kasser

I Danmark er der rigtig mange A kasser, så det kan derfor være en svær og til tider næsten umulig opgave, at vælge den, som er helt optimal for en selv.

Medlemskabet kan give dig ret til dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs, karrierådgivning samt kurser. Det er også meget oplagt, at melde sig ind som studerende eller elev.

I Danmark er der faktisk hele 26 forskellige a kasser, som alle henvender sig til nogle forskellige brancher og organisationer. På den måde varetager, de enkle A kasser sig bedst dine interesser og har de bedste kompetencer, samt forståelse for dine arbejdsrelationer.

I det følgende vil der derfor blive skitseret et kort resume, som skal være med til at give et hurtigt overblik, over de mest kendte A kasser i Danmark.

HK A Kasse/ fagforening

HK er Danmarks andenstørste A kasse med sine 280.000 medlemmer. Det er en gammel og meget erfaren fagforening med A kasse, som blev etableret i 1897.

 • Medlemmerne her er ofte fra kontor eller detailbranchen med en funktionær kontrakt.
 • Det er en enestående A kasse, som slår på, at kunne hjælpe dig, ikke kun når der opstår konflikter, men også er til, for at udvikle dig. Det kan du bl.a. gøre, ved at deltage i kurser om personlig udvikling og hjælp ti løn
 • A kassen slår på trygheden, kvalificeret rådgivning og rådighed indenfor 24 timer, hvis du skulle være blevet opsagt.

Hver tredje af HKs medlemmer er i arbejde igen, i en periode af 3 måneder. Dog har den ry for, at være lidt dyrere end mange af de andre der findes på markedet.

3 F A kasse/ fagforening

3 F er en af de helt store spillere på markedet. Det er A kassen, som er specielt gode til at være lokale.

 • Det er som ofte restaurationsbranchen, fabrik eller transport som er organiseret i 3 f.
 • De slår på at de er Danmarks mest lokale A kasse, der er max. 30 km. til den nærmeste filialkontor/afdeling, hvor du som forbruger bliver godt modtaget. 3 F har et stort netværk med tillidsrepræsentanter i alle afkroge.
 • 3 F kan helt unik gå ind og vejlede indenfor det lokale jobmarked og der er også gode muligheder for uddannelse og jobmuligheder.

 

Krifa A kasse/ fagforening

Krifa står for kristelig fagforening og kristelig A kasse. De har mange tilfredse medlemmer. 9 ud af 10 medlemmer vil anbefale dem til andre. Det er Danmarks 3 største A kasse og den blev etableret tilbage i 1899.

 • Krifa er især kendt på, at være nogle gode dygtige spillere på marked med en meget billig pris, de er handlekraftige og giver juridisk bistand.
 • Krifa hjælper os alle uanset faglig organisation.

FOA A kasse/fagforening

Denne A kasse er med udgangspunktet kendt for at understøtte folk ansat i kommunerne og religionerne.

 • Det er ofte arbejdsgrupper som plejepersonale, politiet, beredskabet såsom brandmænd, børnehaver/vuggestuer og buschauffør.

Lederenes arbejdsløshedskasse

A kassen er åben for alle og er også kendt for, ikke at være så dyr.

 • Ofte er det medlemmer som har en ledende stilling, eller særlig betroede medarbejdere.
 • Det er en interesse organisation, som sætter ledelse på dagsordenen, og her kan man betale et højere beløb og dermed få en lønsikring, som kan udløses et højere niveau end dagpenge.

ASE arbejdsløshedskasse

Er en af de mere nye spillere på det danske marked

 • De er kendte for at være meget billige. Det er det, som de slår på og udmærker sig ved.
 • De er mest egnet til selvstændige, men er åben for alle. Endvidere er de helt fri for politik.

Uanset hvilken a kasse man bliver medlem af, så får man det samme beløb i dagpenge, som pt. er på 19.322 pr måned før skat. Finder man ikke det attraktiv, så er det flere steder muligt at lave en såkaldt lønsikring. Ønsker du mere viden om dette så besøg Loensikring.dk.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *