Arkivet

3 gode apps du skal have på din telefon eller tablet som sejler

I dag har vi næsten altid en form for telefon eller tablet på os – hvilket også gælder når vi er ude og sejle. Derfor har vi fundet frem til 3 gode apps, som vi mener du som sejler vil kunne få meget glæde af. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, men hvis man har dem med, om ikke andet som en backup, så er man rigtig godt klædt på til at sejle.

Du skal huske på at mange af disse apps ikke kan erstatte de traditionelle redskaber, som man bruger til at sejle en båd med. De skal ses som et supplement, som kan gøre det lettere samt som en backup hvis de tradionelle ting fejler.

 

Navionics søkort

Det første vi godt vil anbefale er et digitalt søkort til din iPhone eller iPad – her er der tale om appen Navionics, som fungerer som et søkort som du f.eks. kender det fra din kortplotter eller ekkolod.

Det er en utrolig detaljeret app som fint kan bruges til hverdagssejlads, dog med sin tradionelle kortplotter/søkort som backup så man er sikker på at man aflæser korrekt.

 

Vesselfinder

App nummer to som vi gerne vil anbefale er appen ”Vesselfinder”, som er en app der giver dig muligheden for at få et kort over alle skibe med deres AIS tændt. Udover blot at se skibet, så kan du se en masse information om skibet, som størrelse, vægt, destination og meget mere.

Appen er også brugbar i f.eks. tæt tåge, hvor man har en meget begrænset sigtbarhed. Der findes både en gratis og betalt version af denne app, vi kan anbefale at bruge pengene på den betalte version.

 

SejlSikkert

SejlSikkert er en dansk app lavet til sejlere, som giver dig alt den information du skal bruge. Her finder du f.eks. information om vejrforholdende, om der er skydeøvelser samt problemer med f.eks. afmærkninger.

Det er atså en app som alle lystsejlere der sejler i de danske farvande burde have.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *