Arkivet

Overvejelser inden du låner til din nye bil

Du har måske været sparsommelig, eller har et fornuftigt rådighedsbeløb, som giver dig mulighed for at kigge efter en ny bil. Om det er et reelt praktisk behov for dig at købe en ny bil, fordi du fx har fået børn, eller du bare finder på gode undskyldninger for at købe den og ønsker et lån, så er der stadig et par gode overvejelser, som du bør gøre dig i den sammenhæng. I denne artikel, kommer vi med gode råd og tips, som du kan tage til overvejelse inden du tager den endelige beslutning.

  • Lån en velovervejet mængde penge

Gældsæt ikke dig selv til for høje beløber, som presser din økonomi til det yderste. Husk at en højere mængde udbetaling ofte resultere i en lavere rente og gode besparelser på de samlede tilbagebetalingsomkostninger. Har du styr på alt dette, så kig nærmere på, om du mangler de sidste kroner til ekstra udstyr, men husk ikke at være for selvoverbevisende om de økonomiske beslutninger, inden at du tager dem.

 

  • Spar penge med en højere tilbagebetaling og udbetaling

Låneperioden og udbetaling har oftest sammenhæng med de samlede tilbagebetalingsomkostninger. Får du derfor mulighed for betale lånet hurtigere tilbage i fremtiden, så gør du også klogt i dette. Om end det er i sjatter eller højere månedlige ydelser. Vær opmærksom på, at nogle låneudbydere tager gebyrer, når du ønsker at afdrage ekstra.

 

  • Hvilken låneperiode er mest optimal?

Du kan oftest tilbagebetale dit billån på 1-10 år, men det afhænger af de forskellige lånetilbud og oftest også af bilens årgang mm. Nogle selskaber tilbyder billigere billån på el- og hybridbiler, fremfor biler drevet af benzin og diesel. Til at starte med, bør du kigge på, hvad der er realistisk for dig at afdrage om måneden, samt hvilken låneydelse pr. måned som passer dig bedst. Dernæst kan du kigge nærmere på hvilket lån, der har de laveste samlede tilbagebetalingsomkostninger, renter gebyrer osv.

 

  • Har du økonomisk rådigrum til at tage lånet og kan tilbagebetale det?

Selvom det er lækkert med en ny bil inden for korteste fremtid, så er det vigtigt at du har fået helt styr på dit rådighedsbeløb her og nu. Også selvom fremtiden byder på lønforhøjelser mm. Sådan undgår du at sætte dig i gæld, som du måske alligevel ikke kan tilbagebetale. Samtidigt gør du også klogt i, ikke at gældsætte dig selv til en grad, hvor dit rådighedsbeløb er virkelig stramt.

Nu hvor du er godt klædt på med gode råd og tips til overvejelse inden dit nye bilkøb og evt. billån, så er du ved at være klar til sidste skridt, som er at vælge selve låneudbyderen. Her kan du med fordel bruge sider, som samler lånetilbud fra flere låneudbydere med kun én ansøgning. Fx kan du bruge fx Autolånet.dk.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *