Arkivet

Professionel service på varmepumper

Når det drejer sig om din varmepumpe, skal du være sikker på, at du får professionel service. Det betyder, at du skal finde et firma, der har erfaring og er certificeret. Du vil også gerne sikre dig, at virksomheden tilbyder en garanti på deres arbejde. Men hvordan siger man sig lige, at alt går efter en lige snor? Vil prøver at gøre dig klogere i denne artikel.

Service på varmepumpe, hvad indebærer det?

Et serviceeftersyn af varmepumpen omfatter generelt en kontrol af systemets komponenter og funktion. Filteret udskiftes, og spolerne rengøres. Olieniveauet i kompressoren kontrolleres og fyldes op, hvis det er nødvendigt. Udendørsenheden inspiceres for snavs og skader. Hvis der findes dele, der er beskadiget, repareres de eller udskiftes.

Luftstrømmen og kølemiddelniveauet kontrolleres og justeres om nødvendigt. De elektriske forbindelser kontrolleres og strammes om nødvendigt. Endelig kalibreres termostaten for at sikre nøjagtig temperaturstyring. Og det er sådan set det, et service af varmepumpen går ud på.

Hvor ofte skal en varmepumpe serviceres?

De fleste producenter anbefaler, at varmepumper serviceres ca. hver 12. måned. Men for at være ærlig, afhænger det i virkeligheden af driftsmiljøet. Hvis varmepumpen er placeret i et støvet område, skal den muligvis serviceres oftere. Omvendt, hvis den befinder sig i et rent og beskyttet område, behøver den måske ikke at blive serviceret så ofte. I hvert fald bør man få et service hvert år eller hvert andet, og det er sådan set for ens egen skyld. For hvis man bare lader apparatet kører uden at tjekke, om diverse ting fungerer ordentligt, så vil det minimerer dens levetid.

Find et firma, der kan hjælpe med service

Når du skal finde et firma til at servicere din varmepumpe, skal du sikre dig, at de har erfaring og er certificeret. Du skal også sikre dig, at virksomheden tilbyder en garanti på deres arbejde. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, kan du altid spørge venner og familie om anbefalinger eller i en lokalgruppe på de sociale medier, om andre anvender et firma, som de kan anbefale.

Når du har fundet et par virksomheder, skal du ring til dem for at få et tilbud. Og det er stort set alt, hvad du behøver at gøre for at finde et firma, der kan hjælpe dig med at servicere din varmepumpe. Besøg varmepumpesyn.dk her. Her vil du kunne læse meget mere om service af varmepumpe, og hvad du selv kan gøre for at vedligeholde den i mellemtiden.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *