Arkivet

Ekspertrådgivning: Hvordan forbereder man en hest til transport?

Din hest er sandsynligvis en af de mest dyrebare genstande i dit liv. Du har sandsynligvis brugt en lille formue på ham eller hende, så du vil sikre dig, at han er godt taget hånd om, når du tager ham med på vejen. Ifølge eksperter er der flere ting, du skal overveje, når du skal forberede din hest på en tur.

De bedste tips til transport af heste

  • Saml al nødvendig dokumentation for turen. Dette er et kritisk punkt i enhver transport, da heste først og fremmest lider, når en hyndekasse holdes af trafikpolitiet eller veterinærkontrollen.
  • Forbered din hest til at være frygtløs omkring en hestetransporter på forhånd. Dette giver dig mulighed for betydeligt at reducere dyrets stress under lastning og losning og risikoen for skade på dem, der transporterer dit kæledyr. Hestens ejer er ansvarlig for hestens sundhed og hestevognens sikkerhed under lastning og losning. Hesten skal have transportstøvler på, når den transporteres. Tag også hensyn til transportens temperatur. For eksempel, hvis din hest bor nær vægdrivhus, skal temperaturen være høj.
  • At vænne en hest til en hestebærer skal være tålmodig og rolig ved hjælp af dyrets yndlingsgodbidder og ikke en pisk, råben og tvang. Når dit kæledyr har gennemført de væsentlige handlinger og ordrer, skal du sørge for at belønne ham. Hvis det er muligt, ledsage hesten på rejsen.
  • 5-7 dage før den planlagte dato for turen reduceres gradvist antallet af koncentrater og intensiteten af træningen, i tre dage udelukker koncentrater helt fra hestens kost.
  • Når du placerer en hest i en hesteholder, er døde knuder og frit hængende løkker forbudt. Når der er fremmedlegemer, affald eller andre dyr på platformen foran hestetransportøren, kan lastning eller losning ikke begynde. Hesten skal føres ud på en snor, med dørene helt åbne og sikkert fastgjort.
  • Ved transport af heste over lange afstande skal du sørge for 10-15 kg hø til hver hest om dagen med yderligere 2 dages forsyning i tilfælde af en uventet forsinkelse. Føreren og ledsagende personer skal have telefonnumre på erfarne dyrlæger, der til enhver tid er klar til at yde professionel rådgivning.
  • Tag ekstra grimer, blytov, tæpper, kabel og et veterinært førstehjælpskasse med nok antiseptika, smertestillende midler, antihistaminer, hjerte- og beroligende medicin med dig på rejsen. Antibiotika, blå mærker salver og forbindinger kan være påkrævet.
  • Kig efter hestebærere, der er lavet af aktuelt, pålideligt udstyr og har anmeldelser på kendte “hest” -websteder. Ved at få hjælp fra specialister får du kompetent støtte under lastning og losning samt ro i sindet med hensyn til dit kæledyrs helbred under rejsen.

Konklusion

Afslutningsvis kan hestetransport være et kompliceret spørgsmål. Hesteejere bør sørge for, at deres hest er korrekt konditioneret til rejsen, og at transport er den sikreste måde for deres dyr at rejse på. Ejere bør rådføre sig med en dyrlæge for at sikre, at deres hest er ved godt helbred, og bør sørge for, at de forstår, hvordan de kan hjælpe deres hest med at rejse sikkert.

Held og lykke til dig og dine kæledyr!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *