Arkivet

Sådan fanger du hornfisk og markel i Københavns Havn – sæson 2022

Lystfiskeri fik et kæmpe boom under corona nedlukningerne og selv om interessen er dalet siden da, så er der stadig mange af os der har holdt ved og kan lide at fiske i Københavns Havn.

En overgang var det ellers ikke til at fiske her, bunden var forurenet med kviksølv og vandkvaliteten var elendig. Det var jo en industri by dengang, men begyndende i 2000 fik man gjort noget ved det og i dag kender alle København som byen man kan bade i uden problemer. Det samme kan med fiskeri hvor snøren trygt kan kastes i vandet de fleste steder.

To fisk der er nemme og populære at fange i København er hornfisk og makrel, der hver især kommer til havnen i sommer og tidlig efterår. Så er det bare med at tage snøren i vandet og komme afsted efter fisk til fryseren, her får du de bedste tips til at fange begge.

Hornfisk

Hornfisken denne sjove fætter kommer til Danmark i Maj og bliver til August og så er der ellers masser af fisk at fange, for de kommer i kæmpe stimer. Du fanger dem på flåd eller på blink, de fleste foretrækker det sidste. Hvis du vil undgå at krogen sidder fast i fiskens lange næb kan du prøve med silketråd i stedet for krog. Ja, det virker.

Makrel

Makrellen kommer til Danmark allerede i Juli men i små antal. Det er først i August og September at der rigtig kommer gang i fiskeriet med store stimer og store fisk.

Den nemmeste måde at fange en makrel på er med glideflåd og sildestykke. Det er super sjovt at se flåddet gå under og mærke den stærke fisk fighte. 

Du kan også fange makrel på blink og med forfang. Med det sidste kan du være heldig at få fuldt hus, altså at få 3-4 makrel på et kast. Så skal der kæmpes for at få dem på land.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *