Arkivet

Hvad er konkurs?

Penge betyder meget for rigtig mange mennesker. De spiller en stor rolle i samfundet i dag, hvor man stort set ikke kan finde noget gratis. Det kan dog for mange være et problem et have råd til at drive en virksomhed eller andre ting, som kræver penge. Man kan derfor sagtens gå hen og støde på begrebet konkurs, hvis man har en virksomhed.

Det er noget, der har mange forskellige dimensioner til sig, så det kan være en god ide at sætte sig godt ind i det, sådan man ikke er helt på bar bund. Læs meget mere her på https://www.nemadvokat.dk/blog/erhverv/hvad-betyder-konkurs/.

Hvad betyder konkurs?

Konkurs er helt præcist, når man ikke har flere penge. Det er en juridisk proces, som starter, hvis en virksomhed ikke kan betale sine kreditorer mere. Det er både privatpersoner og virksomheder, som kan blive taget under konkursbehandling.

Hvis man ikke kan betale sine kreditorer, så kan man vælge at gå i en betalingsstandsning, hvilket man også kan kalde en rekonstruktion. Her kan man få en pause fra at betale for at få en ekstra chance til at få det hele op at køre igen. Hvis dette ikke lykkedes, så skal man begære virksomheden konkurs.

Hvem begærer en konkurs?

Det er Skifteretten, som man skal begære en virksomhed konkurs hos, hvis det er hvad man vil gøre. Skifteretten er en del af den danske domstol og står med ansvaret for netop lige præcis dette emne. Skifteretten kan indlede en konkursbehandling, hvis en kreditor, hvilket for eksempel kunne være banken indgiver en anmodning.

Her kan banken nemlig indgive en konkursbegæring rettet mod den gældende virksomhed, hvis virksomheden ikke kan betale de penge, som den skal. Det kan være, at de penge, som en virksomhed skylder ikke bliver betalt til tiden, hvilket kan være grund til en konkursbegæring.

Hvad sker der egentlig ved en konkurs?

Hvis alle betingelser for en konkurs er tilstede, så vil Skifteretten begære en konkurs. Når denne proces er begyndt, så vil der blive tildelt en kurator. En kurator er oftest en advokat, som skal varetage kreditorernes interesser. Virksomheden kan også foreslå, at man skal stemme om at vælge en kurator.

En kurators opgave er at behandle konkursboet. Det gør man, for at kreditorerne får så meget ud af det, som det nu er muligt. Herudover skal en kurator også sørge for at få afviklet virksomhedens aktiver. Det kan man vælge at gøre igennem tvangsauktion eller andre metoder. 

Hvad er personlig konkurs?

Hvis det er en personlig konkurs, som man snakker om, så betyder det, at det er en privatperson og ikke en virksomhed, at konkursbegæringen handler om. Hvis dette skulle ske, som skal man være insolvent som privatperson, samtidig med at en kreditor eller dig selv laver en konkursbegæring. 

For at blive erklæret konkurs så skal den kreditor, som begærer dig konkurs kunne stille en sikkerhed for dækningen af konkursen. Denne ligger ofte på 300.000 kroner, som man skal stille til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *