Arkivet

Sådan virker krematoriet i Randers

Krematoriet i Randers er et sted, hvor afdøde bliver kremeret og overført til en urne. Processen med at brænde en død person tager omkring to timer, og asken lægges derefter i en urne, som familien kan hente. Det kan virke følelseskoldt og makabert, men det er et sted, der er nødvendigt for at hjælpe familierne med at tage afsked med deres kære, og der er nogen, der skal stå for denne proces.

krematoriet i Randers er man ikke bange for at fortælle om processen tværtimod. For det er naturlig proces, om står på dagligt, dag efter dag uge efter uge, for det er en branche, som er kontinuerlig.

Christian Skjødt står for den daglige kremering i Randers

Han har arbejdet der i 33 år og kender kutymen og processen helt ned til fingerspidserne. Han siger, at der ikke er mange af hans slags på landsplan, og at det er et job, som mange ikke kender til, og derfor er nysgerrigheden også i stigende grad. For hvad går hans job egentlig ud på?

Han er på job tre gange om ugen i hele 12 timer ad gangen. Dagene afhænger blandt andet af hvornår der kommer en bedemand eller flere med de afdøde i kister. Christians job består af at brænde de afdøde og putte dem i urner, hvortil de skal ud til de efterladte eller til kirker. Det kan virke som et simpelt job, men der er meget teknik i arbejdet, dertil også papirarbejde og logistik. Heldigvis er der sket meget i brancen rent teknologisk, siden Christian debuterede i jobbet tilbage i 1985, hvor man manuelt skulle styre ovnen, hvortil det i dag kan køre automatisk, ved hjælp af computerstyring.

Vi håber, at denne korte artikel har gjort dig klogere omkring, hvad der foregår på et almindeligt krematorie i Danmark.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *