Arkivet

Udskift bybilen med en elektrisk ladcykel

Er du træt af at sidde fast i trafikken? Ønsker du at gøre din del for at hjælpe miljøet, men har stadig brug for en måde at transportere både din børn og dagligvarer på? Hvis du kan svare ja til et af disse spørgsmål, så er det måske på tide for dig at overveje at erstatte din bybil med en elektrisk ladcykel. I løbet af de sidste år er der kommet en lang række elektriske ladcykler på markedet, som gør dagligdagen lettere for dig, der bor i byen. En rigtig ladcykel må endelig ikke forveksles med de ‘børnetransportere’, som ellers fylder godt på cykelstien. Her er tale om cykler, der er bygget til at fragte genstande og tung last, men selvfølgelig også kan rumme et barn eller to, hvis det er dit behov.

Bekvemmelighed over alt andet

En af de bedste ting ved de nyere elektriske ladcykler er, at de er bygget til at være praktiske i byen. De kræver ikke, at du skal finde en parkeringsplads, hvilket kan være svært og tidskrævende i enhver større dansk by. Du kan også undgå trafikpropper eller lettere tage en helt anden rute end en bil vil tillade. Og hvis du har brug for at transportere store genstande eller en masse dagligvarer, er du også dækket ind med en elektrisk ladcykel.

Sundhedsfordele

Ud over at være praktiske er elektriske ladcykler faktisk også gode for dit helbred. At cykle er en god form for motion selv med hjælp fra en motor. Cykling er skånsomt for dine led, da der ikke er nogen påvirkning, som når du løber eller dyrker anden sport. Og da elektriske ladcykler gør det lettere at køre op ad bakke eller med en tung last, kan du få en god træning uden at være klar over det. Desuden har undersøgelser vist, at folk, der pendler på cykel, er gladere og mindre stressede end dem, der pendler i bil. Så du får ikke kun motion, men du forbedrer også dit mentale helbred, når du skifter bybilen ud med en ladcykel.

Miljømæssige fordele

Elektriske ladcykler meget bedre for miljøet end selv små moderne biler. De producerer ingen emissioner, så du bidrager ikke til den luftforurening, der i forvejen er rigeligt af i de større danske byer. Hvis du leder efter en måde at reducere dit CO2-fodaftryk på, er elektriske ladcykler helt sikkert en god løsning, hvis dit alternativ ville være en lille bil.

Hvilken elektriske ladcykel skal jeg vælge?

Der findes efterhånden et stort udvalg af ladcykler med motor på det danske marked. Generelt er teknologien blevet så moden, at du får svært ved at gøre en dårlig handel, hvis du holder dig til de mærker, der er kendt for at producere kvalitetscykler. Det kunne eksempelvis være producenter som Batavus og Winther.

Der findes også mærker, der har specialiseret sig i at bygge netop elektriske ladcykler. Hvis vi kigger mod vores nabo i syd, finder vi Bergamont, som har rødder i Hamborg og producerer alle deres cykler in-house i St. Pauli-kvarteret. Bergamont har nogle ret spændende takes på, hvordan næste generation af elektriske ladcykler tager sig ud. Især deres Bergamont E-Cargoville LJ er blevet et stort hit, da man her får en cykel, der byder på et nytænkende design, komponenter af høj kvalitet, stor lasteevne, og så til en pris, som faktisk er ganske rimelig, når vi kigger på, hvad de etablerede mærker forlanger for deres elektriske ladcykler.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *