Arkivet

Valg af strikkegarn

Er du en erfaren strikker, så ved du også godt, at garn ikke bare er garn. Der er stor forskel på de forskellige garntyper, der findes på markedet. Men ikke alle er lige nemme at håndtere, og ikke alle er egnet til at strikke med. Især hvis man er nybegynder i at strikke, så er det vigtigt, at man vælger det strikkegarn, der er nemmest at håndtere til at starte med. Dertil skal man også være opmærksom på garnets kvalitet og længde.

Bomuldsgarn

Bomuld er meget populært i strikkeverdenen, og det gælder både for nybegyndere, men også for de erfarende strikkere. Bomuld er både blødt, nemt at arbejde med, slidstærkt, og så fås det i alverdens farver og nuancer. Du kan bruge bomuldsgarn til at strikke stort set alt, karklude, bamser, tøj eller andet.

Uldgarn

Hvis du gerne vil gå direkte igang med nogle strømper, er uld et godt materiale. Uld kommer oftest fra får, men kan også være fra andre dyr. Uld er ideel til strømper, trøjer eller andet, som skal være varmt. Uld har en rigtig god evne til at holde på varmen.

Bambusgarn

Bambusgarn kommer fra bambusplanten. Det er flot og glansfuldt, og ideelt, hvis man ikke kan tåle uld eller bomuldsgarn. Det er et naturligt materiale, som er beslægtet med græs. Man kan strikke sjaler, tøj eller eventuelt strømer af bambusgarn.

Smagssag

Nogle gange er det en individuel smagssag, om man kan lide den ene garntype frem for andre. Nogle kan bedste lide det simple, hvor andre godt kan lide at eksperimentere lidt med forskellige garntyper. Men hvis du er helt grøn, bør du som udgangspunkt vælge bomuldgarn, som bede er billige, nemme at indkøbe, da mange supermarkeder har bomuldsgarn, og så er det en god måde at starte med noget nem håndterbart garn, så man kan koncentrerer sig om, at lære sat strikke.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *