Arkivet

6 ugers jobrettet uddannelse – en vej tilbage til arbejdsmarkedet

Uddannelse er altid godt. Om det er et lille kursus eller en lang uddannelse, så højner det niveauet. Desuden hiver det os ud af de faste rammer og åbner vores øjne for nye muligheder. 6 ugers jobrettet uddannelse er et forløb som kan højne dit faglige niveau og give dig troen tilbage på dig selv og dit eget værd. 6 ugers jobrettet uddannelse findes indenfor alle retninger, både håndværkere og akademikere eller helt ufaglærte kan finde 6 ugers jobrettet uddannelse som er nyttige og brugbare. læs mere her https://www.itucation.dk/.

6 ugers jobrettet uddannelse kan være lige det du mangler

sidder du fast i din branche, eller har du placeret dig mellem to stole kan 6 ugers jobrettet uddannelse være din direkte vej ud af kniben.

Du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse

Er du kommet udenfor arbejdsmarkedet og har du været ledig i fem uger, har du som udgangspunkt ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Du må dog ikke have alt for mange uddannelser og kurser i bagagen i forvejen. Det 6 ugers jobrettet uddannelse forløb du ønsker skal desuden stå på positivlisten.

Du har ikke umiddelbart ret til 6 ugers jobrettet uddannelse

Selv om du står uden for arbejdsmarkedet i mere end fem uger, og dine muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet beviseligt bliver større, er du ikke automatisk berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse, hvis du har for meget viden i bagagen. Det betyder reelt set at hvis du selv har sørget for at uddanne dig undervejs, har du ikke ret til hjælp til 6 ugers jobrettet uddannelse. Heller ikke hvis dit ønskede forløb både findes på den landsdækkende og den regionale positivliste.

Positivlisten på landsplan og på regionsplan

Positivlisten er listen over fagområder, som mangler uddannet arbejdskraft og fagområder, der formodes snart at komme til at mangle uddannet arbejdskraft. Det er altså uddannelser som er nyttige for samfundet.

Nogen fagområder er ramt på landsplan, de står på både lands og regional listen over positive uddannelser. Andre fagområder er ramt helt lokalt og står derfor kun på den regionale liste. Det behøver ikke at være en ulempe at din ønskede 6 ugers jobrettet uddannelse ikke står på lands listen. Tvært i mod, betyder det at dit 6 ugers jobrettet uddannelse gør dig mere attraktiv som arbejdskraft i netop dit område. Undersøg altid om dit ønskede 6 ugers jobrettet uddannelse forløb står på listen, inden du søger.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *