Arkivet

Bare fordi du skal have vinterdæk på, behøves du ikke afsige alufælge

Bare fordi vi nærmer os vinter, behøves bilen ikke blive kedelig med grimme stålfælge. 

Når vi nærmer os vinteren, så skal vi til at skifte hjul. Det betyder for mange at de flotte alufælge bliver skiftet ud med de kedelige sorte stålfælge. Du behøves dog ikke kigge på en kedelig bil det halve af året. Bare fordi du skal have vinterdæk på bilen, kan du sagtens køre med alufælge. Rent faktisk er der flere af de nyere biler, som kører med store fælge som standard, der slet ikke kan få stålfælge. Det betyder at alufælge er lige så godt et valg som stål. 

Hvorfor kører nogen i det hele taget med stålfælge

Hvis det gør bilen så kedelig og grim, hvorfor kører nogen så overhovedet med stålfælge ? Ja, det er jo et godt spørgsmål. Der findes uden tvivl flere svar. For nogen er det ikke vigtigt, for andre er det den billige løsning. Faktum er bare at alufælge efterhånden er ved at være nede i samme pris som stål. Det betyder at du ikke nødvendigvis sparer penge ved at købe stålfælge. Det er en god ide at hører din forhandler af hvad prisforskellen er inden du blindt køber. Der har rent faktisk været flere tilfælde hvor alu er billigere. 

Er sikkerheden lige så god ved alu

Nogen mener at det er mere sikkert at køre med stål om vinteren. Alufælge kan gå hen at brække hvis du glider for hårdt ind i en kant eller anden bil. Her skal det dog siges at stål lige så nemt kan bøjes og dermed også tabe luft fra dækket. De vil dermed ikke være mere sikre at køre med. 

Stålfælge har det også med at ruste, da laken sjældent er særlig tyk på dem. Det vil du nok ikke lige opleve ved en alufælge. De har dertil også næsten altid en tykkere lak, der beskytter bedre mod elementerne. 

Facit er at stålfælge ikke er det bedre valg til vinter. Det er heller ikke længere det billigste. Så kig en ekstra gang hvad du alt kan få til din bil. Kig evt. på artcars.dk der har et kæmpe udvalg. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *