Arkivet

Bliv klogere på virksomhedernes tal og regnskaber

Vil du vide mere om virksomheder registreret i Danmark? Du kan finde dem på hjemmesiden find-virksomhed.dk. Her kan du se virksomhedsregnskaber og meget mere – f.eks. om de er aktive eller ej, hvem der ejer dem, og hvad deres årlige omsætning er! Disse oplysninger kan være vigtige for dig som potentiel investor eller konkurrent.

Hvis du f.eks. overvejer at give et tilbud om at købe en anden virksomhed. Eller måske ønsker du at investere i en nystartet virksomhed og læse kontrakterne mellem parterne?  Find regnskaber for virksomheder og alle mulige forskellige andre oplysninger på find-virksomhed.dk – helt gratis!

Regnskabet afslører økonomiens sande jeg

Virksomhedernes regnskaber afslører, hvor sunde de er økonomisk; f.eks. om de har overskud eller underskud. Du kan også finde ud af, hvem direktørerne og ejerne er, hvordan deres forhold til hinanden er (f.eks. hvis de ejer flere virksomheder sammen), og hvor meget kapital de har investeret.

Mange oplysninger om en virksomheds regnskaber præsenteres i grafer eller tabeller – f.eks. omsætning, overskud/tab over tid og antal ansatte. Det erhvervsstyrelsen har endda gjort det muligt at downloade virksomhedsregnskaber i regnearkformat.

Hvorfor er nogle regnskaber online, og nogen, ikke?

Alt efter hvilken firmatype du har, så er der helt eller delvist krav om, hvor meget man skal vise til offentligheden. Hvis man for eksempel ejer en enkelmandsvirksomhed, så er der ikke særlige mange krav til hverken revisor, eller at lægge sit regnskab til offentlige skue. Men hvis du du har et anpartsselskab, (ApS), så er der særlige krav, som man kan overholde. Kravene afhænger af virksomhedens juridiske form.

Jo større og mere kompleks den er, jo strengere, bliver reglerne for regnskabsføring. Et aktieselskab med flere datterselskaber skal have en revisor til at aflægge regnskab i overensstemmelse med dansk lovgivning – men hvis du kun ejer én aktie, gælder disse regler ikke for dig!

Anpartsselskab

Et anpartsselskab (ApS) er et selskab med begrænset ansvar – det betyder, at ejerne kun hæfter for deres investering, ikke mere end det. Ejerne skal ikke betale nogen personlig indkomstskat af udbytte, de modtager fra virksomheden, men angiver det i stedet, som en del af deres skattepligtige indkomst under “anden” indkomst.

IVS selskab

Et IVS-selskab er et privat aktieselskab med en eller flere individuelle ejere, som hæfter personligt for selskabets forpligtelser. Det betyder, at de skal betale personlig indkomstskat af udbytte fra et IVS-selskab, men det indebærer også sine egne risici – hvis der ikke er penge nok på virksomhedskontoen, når der skal betales forpligtelser , skal ejerne selv tage sig af det.

Aktieselskab

I alle tilfælde skal et aktieselskab udarbejde et regnskab, der følger dansk lovgivning og omfatter en balance, en resultatopgørelse og noter, der giver oplysninger om transaktioner, der er foretaget i forbindelse med forretningen. Bestyrelsens ansvar for dette er også reguleret i loven – hvilket betyder, at man skal bruge en revisor, der ved, hvad de gør.

Så hvis du ejer et ApS og ønsker at se, hvordan din virksomhed vokser – eller om den tjener penge! Så tjek på find-virksomhed, og brug søgefunktionen, hvor du kan indtaste virksomhedens navn og så bare vente på, at alle data om den pågældende virksomhed kommer frem på skærmen.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *