Arkivet

De Københavnske Kunstmalere

Mange af landets dygtigste kunstmalere er fra København eller har boet i København i forbindelse med deres udvikling som kunstmalere. Flere ting trak de nordiske og danske kunstnere mod København. Det Kongelige Danske Kunstakademi var placeret i København og det var en naturlig vej for nogen af de spirrende kunstnere at nærme sig det miljø og den uddannelse i hovedstaden. 

Senere har Statens Museum for Kunst være samlingspunktet for mange udstillinger, hvor de nordiske, danske og ikke mindst københavnske kunstnere har fået vist deres værker frem. En af de faste udstillinger på SMK (Statens Museum for Kunst) er “Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900”, hvor nogen af landets største kunstnere og mest betydningsfulde værker er samlet. Her er danske kunstnere som Nicolai Abildgaard, C.W. Eckersberg, Jens Juel, L.A. Ring, P.S. Krøyer, Christen Købke, Vilhelm Hammershøi og Vilhelm Lundstrøm.  

Vilhelm Henry Lundstrøm kunstner fra København

Én af de københavnske kunstnere, som bl.a. har været udstillet på Statens Museum for Kunst i København er Vilhelm Henry Lundstrøm. Vilhelm Lundstrøm blev mødt i København i 1893, hvor han levede det meste af hans liv indtil han døde i 1950. Vilhelm var kunstner og var en af de fremtrædte og eksperimenterende kunstnere tidligt i 1900’erne. 

Lundstrøm startede med at være i malerlære på teknisk skole, men startede senere på kunstakademiet, som han dog ikke gennemførte. Han formåede at lave et par imponerende collager, som blev udstillet, og som ikke tidligere var set. Senere eksperimenterede han med andre grene af kunsten og lavede bl.a. mosaikudsmykninger til Frederiksberg Svømmehal.

Næste step i karrieren var som professor ved Kunstakademiet i København. Her blev han bl.a. kendte af hans enkle, monumentale opstillinger med hverdagsting. F.eks. som maleriet “Opstilling af hvid kande, appelsin og bog”. Derudover lavede en flere portrætter af ham selv, samt af damer. Og til sidst blev han kendt for hans former og kompositioner i hans værker. 

Vilhelm Lundstrøm døde i 1950 i København og blev begravet på Sundby Kirkegård. Hans værker har været udstillet på Statens Museum for Kunst i København, men lever samtidig videre i bedste velgående som kunstplakater på danske webshop. Find bl.a. hans portrætter og opstillinger hos den danske webshop PosterSociety.dk.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *