Arkivet

Få styr på din økonomi som studerende

De fleste studerende lever på et ret stramt budget, og det kan af og til være svært at få enderne til at mødes.
Økonomi er måske ikke lige det mest spændende emne, men det er vigtigt at have styr på – også når du studerer.

SU og SU-lån

Som studerende består størstedelen af din indkomst formentlig af SU. Det er nogle penge, du får udbetalt af staten som en økonomisk støtte, mens du læser.
Der er forskellige satser alt efter om du er udeboende eller hjemmeboende, og om det er en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, du går på.
Hvis SU’en alene ikke helt er nok, kan du supplere med et SU-lån. Det kan du læse mere om på denne su lån oversigt.

Læg et budget

Når du skal leve af en relativt lille SU-indkomst, er det vigtigt at få lagt et budget. Du kan f.eks. lave et regneark, hvor du får overblik over dine faste udgifter. Til dem kan du oprette en budgetkonto, du sætter penge ind på hver måned og tilmelde dine regninger til betalingsservice. Så kører det hele automatisk og du bliver ikke pludselig overrasket af en elregning eller andre regninger, der kun kommer en gang i kvartalet.

Forbered dig på fremtiden

Mange er ledige i en kortere eller længere periode, når de er færdige med deres uddannelse. I den periode kan man modtage dagpenge – hvis altså man er meldt ind i en a-kasse.
Det er en god idé at forberede sig på fremtiden og få meldt sig ind i en a-kasse, allerede mens man studerer. De kan også rådgive dig om, hvordan du kommer i job, hvilke krav du skal leve op til som dagpengemodtager og hvordan du får en ny dagpengeperiode, hvis det bliver nødvendigt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *