Arkivet

Fordele og ulemper ved busferier

Hvis du skal i gang med at planlægge en ferie, tænker du sikkert på at booke fly. Det gør de fleste i samme situation. Der er dog mange fordele ved at vælge leje af bus til en busferie i stedet for. Vi har her samlet fordele og ulemper ved busferie, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.

Fordele ved busferier

Hvis du beslutter dig for at bestille en bus til en busferie, kan du se frem til følgende fordele:

  • Du får mange flere oplevelser ud af din rejse, hvis du rejser med bus. Du kan nemlig så stoppe mange steder undervejs og opleve flere byer og turistattraktioner end hvis du tog et fly eller et tog.
  • Busser er faktisk ikke så slemme, som du måske tidligere har oplevet fra offentlig transport. Hvis du selv bestiller en bus til en mindre eller større gruppe, så kan du se frem til rimelig luksuriøse faciliteter, bl.a. toilet, TV, sæder, der kan hældes og lægge ned samt borde og masser af benplads.
  • Du får mulighed for at lave en masse under selve transporten, f.eks. se film, lytte til en podcast eller endda spille brætspil med de andre rejsende. Der er altså ikke særlig meget spildtid involveret, når du vælger at rejse med bus.
  • Busser findes i mange forskellige størrelser, så de er et godt transportmiddel til både små og store grupper, f.eks. en almindelige turistbus til en mindre gruppe eller en dobbeltdækkerbus til en større gruppe.
  • Busferier er generelt kendt for at være en meget økonomisk ferie på trods af, hvor meget man rent faktisk får ud af det. Hvis man rejser med fly, så betaler man en masse for en flybillet, og så skal man også betale for bl.a. taxaer, S-tog eller tog rundt omkring til forskellige destinationer. Det skal du dog ikke, når du rejser med bus.

Ulemper

Der er dog også nogle ting, du skal være opmærksom på, der kan være knap så sjove, når du vælger at tage på busferie.

  • Transporttiden er lang. Det tager selvfølgelig meget længere tid at køre til Spanien end at flyve – og endnu længere, hvis der er en del kø. Hvis du altså ikke er så god til at udnytte transporttiden (hvis du f.eks. lider af køresyge), er en busferie nok ikke det rette valg for dig.
  • Det kan være hårdt at sidde ned i lang tid ad gangen, og det gør man jo, når man kører i bus til destinationer langt væk. Man kan dog sagtens holde en masse pauser undervejs, hvor man lige kan strække benene, få en bid mad eller endda besøge en turistattraktion.
  • Destinationer er begrænset til, hvor man reelt kan køre hen, så du kan selvfølgelig ikke vælge alle destinationer i hele verden.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *