Arkivet

Hvad er den rigtige måde at smage spiritus på

Smag er alt, når det kommer til at drikke, især når du drikker spiritus. Hver smagsløg har noget unikt at sige om hver spiritus. Nogle fokuserer på de søde eller bitre noter, andre på de krydrede eller tørre noter, og nogle fokuserer på frugtigheden eller røgfyldte noter. Det er op til dig at opdage, hvad der gør en bestemt spiritus perfekt til at drikke. Men et tip til at begynde med er at lære at smage spiritus, især da det er den bedste måde at finde ud af, hvad du kan lide.

Hæld det i et glas

Okay, chancerne er, at du ikke drikker af en flaske, medmindre du deltager i en slags broderlig skål, eller det er den drømmende afslutning på en meget lang nytårsaften. Hældning er en stor del af at drikke, f.eks. er det en væsentlig del af ølsmagning.

Det er nyttigt at hælde din ånd i et glas, og nogle glas fungerer bedre end andre. Det er ikke nødvendigt at købe de briller, der foreslås til hver spiritus; et almindeligt smagsglas, der passer til spiritus, vil gøre. For at koncentrere sig om aromater anbefaler nogle eksperter Bordeaux vinglas eller små snifters, mens andre rådgiver tulipanformede glas med smalle mund.

Smag ved stuetemperatur

Mange af jer har sikkert hørt, at vinsmagning skal være ved stuetemperatur. Vi kan opbevare nogle alkoholholdige drikkevarer i fryseren, men alle alkoholholdige drikkevarer, herunder vodka, der siges at være smagløse, skal smages ved stuetemperatur først.

Du vil være i stand til at opdage mere flygtige aromatiske forbindelser ved en højere temperatur, end kulden kun ville maskere. Sådan drikker du vodka, forudsat at det er noget, du rent faktisk vil smage i stedet for at dække op med tranebærsaft.

Skyd det ikke bare; Se på det

Ja, spiritus er typisk klar eller brunlig, ikke særlig iøjnefaldende. Men der sker mere, end hvad øjet kan se. Selv klar spiritus kan efterlade “ben” på glasset, der viser viskositeten og giver dig en fornemmelse af, hvordan de føles i munden. Hold øje med klarhed og endda bobler, som kun vises i højere ABV-spiritus (50 procent og derover) og ikke er forårsaget af kulsyre.

Mørkere spiritus kommer i en række farver. Nogle spiritus kan “farvekorrigeres” ved at tilføje karamelfarve, men smagen bør ikke påvirkes.

Lugt før du nipper

Denne er enkel, fordi vin- og øldrikkere generelt støtter den. Du har sikkert hørt det en million gange: aromater er meget vigtige for smagen, og hvis en spiritus håndteres korrekt, kan dens aromater være særligt flygtige og klar til at hoppe ud af glasset og ind i din næsepassage.

For at undgå at blive brændt af alkoholen og midlertidigt blokere dine næsepassager, skal du undgå at stikke næsen i glasset og lugte. I stedet skal du forsigtigt indånde, mens du holder glasset en kort afstand fra næsen (med munden åben eller lukket).

Sip, spyt og nipp igen

Din gane oplever typisk ikke spiritus regelmæssigt. Det kommer som et lille (men dejligt) chok. For at forberede din gane skal du nippe til noget spiritus, svinge det rundt i munden og derefter spytte resten ud.

Dette er en pænere måde at gøre din gane klar, så den kan fokusere på den anden slurk af “smagningsprocessen”. Det er nyttigt at fortynde fadstyrke (eller højere bevis) alkohol lidt, før du smager det for at bringe ethanolniveauerne ned og bringe de andre aromater ud. Og en anden runde af smagning med lidt vand vil være nyttigt for næsten enhver spiritus.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.