Arkivet

5 steder nær den danske vestkyst, hvor du kan finde rav

At finde rav på den danske vestkyst er meget nemmere, end du måske tror. Hvis du har ledt efter måder at finde rav på, så behøver du ikke lede længere! I denne artikel vil vi fortælle dig om 5 forskellige steder, du med garanti kan finde rav. Der er steder for enhver smag. Uanset om du er en erfaren ravjæger eller nybegynder, vil der være mulighed for at finde rav, især når du har det rette værktøj!

Her er der 4 steder, hvor du kan finde rav i Danmark.

Stevns klint

Rav findes normalt i den nordlige del af Danmark, og der er grønne områder over hele Sjælland, Fyn og Jylland. Det er bedst at tage på en organiseret tur med en guide eller starte ved en af de lokale strande, hvor der er masser af rav til salg. En populært sted er Stevns Klint , hvor der findes store mængder rav.

Lolland

En populær metode til at finde rav er på Lolland, som har mange strande og lavt vand med klipper, fyldt med fossiler. Dette område byder også på nogle gode muligheder for at finde andre mineraler som agatsten eller kvartskrystaller . Stranden ved Bagenkop nær Bandholm er et andet populært sted, hvor man kan nyde solens stråler.

Sydlige Danmark

En mindre almindelig måde at finde rav i Danmark på er ved at tage til et sydligere sted, såsom Skagen og Thy . Her er der mange strande, der har store mængder sten med fossiler fra forskellige tidsaldre. Dette gør det meget nemmere, når man er på jagt efter mineraler som rav eller kvartskrystaller, fordi er der en god chance for, at du kan finde den der.

Kig i skove

Hvis ingen af disse steder passer til dine behov, kan du prøve at udforske kysten til fods eller på cykel. Der er mange steder, hvor man kan finde rav, og nogle mennesker har endda været så heldige at finde det, mens de gik rundt i deres lokale skove. Det er vigtigt at være forsigtig, når du går på disse ture, da du for det meste skal kigge mellem eller omkring stenene.

Hav det rette værktøj

Hvis alt andet fejler, og ingen af disse steder passer til dine behov, er der stadig en måde at finde rav på – men det er vanskeligere end de andre metoder, der er nævnt ovenfor! En god ide er, at have det rette værktøj. En ravkese er et genialt værktøj, se de forskellige modeller her: Rav keser

Det er også en god idé at have en lille pose eller kurv med dig, så du kan samle alle ravstykkerne op, når de dukker op.

Rav er en organisk ædelsten, som stammer fra planter og insekter. Denne sten har været brugt siden 2000 f.Kr. til smykker og kunstgenstande. Hvis du er heldig, er det muligt at finde store stykker rav med insekter indeni. Det bedste tidspunkt at lede efter dem er om efteråret og vinteren, når det er koldt nok til, at vandet fryser til, men endnu ikke er for dybt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *